Recensământul General Agricol, în plină pregătire

Autor: Florentina Chiru
27.04.2021

În perioada 10 mai -31 iulie 2021 este organizat Recensământul General Agricol de către Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile teritoriale din subordinea acestora, sub coordonarea și controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de efective de animale printr-un interviu față în față cu capul/şeful exploataţiei agricole cu și fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.
Recensământul va evidenţia schimbările intervenite de la Recensământul General Agricol 2010, referitoare la caracteristicile structurale ale exploatațiilor agricole, în ceea ce privește situația suprafețelor agricole utilizate, a suprafețelor aflate sub restricții de mediu, a efectivelor de animale și adăposturile pentru animale, a persoanelor care au lucrat în agricultură, măsurile de dezvoltare rurală etc. Rezultatele Recensământului vor fi utilizate de către decidenți, cercetători, fermieri și publicul larg, pentru a înțelege mai bine starea și structura sectorului agricol, impactul agriculturii asupra mediului și monitorizarea și evaluarea Politicii Agricole Comune.
Direcția Regională de Statistică din Călărași a desfășurat următoarele activități pregătitoare procesului de culegere a datelor statistice: distribuirea instrumentarului statistic unităţilor raportoare, instruirea agenţilor economici în vederea completării formularelor, verificare şi validare nomenclatoare etc.).
Activităţi specifice Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, runda 2021:
• Actualizarea arterelor şi a numerelor administrative din fiecare localitate a judeţului în vederea realizării noii sectorizări pentru R.P.L 2021.
♦ Activităţi Recensământul General Agricol:
• Distribuirea instrumentarului de recensământ (inclusiv a tabletelor) la nivel de judeţ, pregătirea tabletelor pentru utilizare la recensământ;
• Instruire cu privire la modul de completare a chestionarelor şi utilizarea tabletelor de către recenzori, recenzori şefi, coordonatori.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Casa de Pensii Călărași/ Bilete de tratament balnear, acordate începând cu 22 aprilie

mar apr. 27 , 2021
Referitor la biletele de tratament balnear acordate în seria a treia a anului 2021, vă comunicăm că începând cu data de 22.04.2021, data de plecare pentru această serie, avem disponibile pentru staţiunile: 1. Amara – Hotel Ialomiţa, camere clasificate la categoria 2 stele – 10 locuri cu plecare din data […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!