Reacție față de doctorii pe mulți arginți, ai Călărașiului

aurel niculaeSau ai domnului Filipescu, mai bine spus, atât timp cât umbra și urma domniei sale se găsesc peste tot în județ: de la străzile și trotuarele reședinței de județ pe care circulăm copii, tineri și bătrâni, până la birourile managementului unor instituții care ar trebui să se îngrijească de două aspecte esențiale și capitale ale prezentul și viitorului acestui județ: educația și sănătatea.
Străzile și trotuarele care arată ca după un bombardament sunt rod al bunei colaborări dintre președintele (încă) în funcție al Consiliului Județean Călărași și primarul (încă) în funcție al Municipiului Călărași din perioada nu demult trecută când cel din urmă era un membru marcant al UNPR (vicepreședinte la nivel central și coordonator politic al Regiunii Muntenia-Sud) și se bucura de o constantă sabotare din partea primului.
După cum fiecare dintre noi poate observa, acum orașul arată mult mai bine, odată ce cei doi fruntași ai județului au făcut front comun din nou sub sigla PNL.
Însă, din păcate, și strada rămâne un front, unul îndreptat împotriva călărășenilor și în ale cărui tranșee onoarea este grav rănită, respectul față de cetățeni ucis fără remușcare, iar speranța unei normalități spulberată.
Iată moștenirea pe care domnul Filipescu o lasă călărășenilor.
Iată oamenii pe mulți arginți care conduc, deocamdată, destinele acestui județ.
Doctorul profesor Constantin Tudor, inspectorul general școlar al IȘJ Călărași, aruncă fumigenă după fumigenă, în încercarea de a deturna atenția de la propria sa responsabilitate față de dezastrul din educația călărășeană.
După ce și-a dat triumfal demisia din PSD săptămâna trecută, săptămâna această își dă o nouă dovadă a competențelor sale manageriale și înlocuiește din funcție o doamnă director de liceu agricol, ”întâmplător membră PSD”, după cum ține să puncteze.
Totodată, afirmă că situația ”dezastruoasă” de la Evaluarea Națională este cauzată de neseriozitatea pe care școlile și elevii le-au acordat simulărilor naționale și de dezinteresul unei părți dintre elevi de a fi ”clienții noștri la examenul de bacalaureat din vara anului viitor”.
Tragică și îngrijorătoare afirmația care denunță de fapt o mentalitate clientelară și un dispreț nu doar pentru o întreagă generație, ci și față de corpul profesoral și de părinți.
Oare de la cine se inspiră domnul doctor?
Doctorul Dan Romulus Șerban, față de care încep să am o jenă în a-l apela drept manager întrucât situația dezastruoasă a spitalului este mai degrabă rodul unui satrap, ne uimește din nou cu afirmația conform căreia operațiile de cezariană se fac până la orele 16:00.
Dincolo de acest reper orar, doctorii sunt pe propria răspundere, spune domnia sa.
Însă mă întreb: unde se află răspunderea față de viața unor tinere mame și a copiilor încă nenăscuți, în viziunea managerială și umană a cuiva care a jurat să fie slujbaș al ființei și demnității umane atât cât îl ajută ”forțele și rațiunea”, astfel încât prescripțiile sale ”să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor” pe care să-i ferească ”de orice daună sau violență” și care, în orice casă va intra, o va face ”numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor” și se va ține ”departe de orice acțiune dăunatoare”?
Domnilor doctori, absența domnului Filipescu din țară și lipsa de reacții față de modul apăsat cu care călcați dumneavoastră în străchini, nu înseamnă că sunteți încurajați să continuați.
Ba poate că vă oferă șansa nesperată a libertății unui gest de onoare în fața complicității la un dezastru în desfășurare.
Aurel Niculae
Deputat Colegiul Uninominal 4 Călărași
Președinte interimar UNPR Călărași

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Consiliul Județean Călărași nu a primit nicio adresă privind declasificarea

vin mart. 18 , 2016
Subiectul care a pus pe jar un județ întreg, declasificarea Spitalului Județean de Urgență Călărași, are trei responsabili, în teritoriu: instituția spitalicească, Consiliul Județean Călărași și Direcția de Sănătate Publică. Dacă punctul de vedere al managerului spitalului l-am aflat, ne-am adresat secretarului județului, Dumitru Tudone, pentru a afla care sunt […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!