Propunerile călărăşenilor pentru bugetul local, pe 2017: investiţii pentru reabilitarea infrastructurii stradale

Şi în acest an, municipalitatea călărăşeană a continuat tradiţia ca, înaintea aprobării bugetului local, să invite cetăţenii  pentru a veni cu propuneri privind investiţiile necesare în urbea de pe malurile Borcei.

Pe site-ul Primăriei Călăraşi, câţiva călărăşeni, puţini la număr, au postat o serie de sugestii privind investiţiile ce pot fi finanţate din bugetul local, pe 2017. Doar la o simplă privire, aruncată la postările respective, se poate observa că cea mai mare parte a propunerilor venite din parte acestora se referă la necesitatea modernizării infrastructurii stradale. Una dintre propuneri se referă la amenajarea unei străzi paralele cu linia de cale ferată, din spatele stadionului Dunărea, ce este dezafectată. În zona respectivă nu sunt trotuare, nu există iluminat public, pietonii mergând pe lângă calea ferată și expunându-se la accidente.Totodată, semnatarul propunerii vine şi cu o soluţie privind administrarea de către primărie a zonei puse în discuţie: un schimb de terenuri între primărie şi CFR (proprietarul suprafeţei respective de teren).

De asemenea, printre doleanţele călărăşenilor se numără şi  asfaltarea străzilor: Toamnei, Frunzelor, Str. Liliacului, str. M. Kogălniceanu, Str. Gheorghe Doja, Bulevardul 1 Mai (zona Siloz-Port), str. Crinului, str. Bucureşti, Bd.Cuza Vodă, str.Dobrogei, str.Crângului, Independenţei, str.Păcii, str.Griviţa, str.Fundătura Cazărmii ,Viitor, precum şi zonele stradale din cartierul Mircea Vodă.

Printre propunerile venite de la cetăţeni se numără şi o serie de schimbări pentru cartierul Măgureni: autorizarea construcției cu prioritate a unei farmacii în acest cartier, realizarea unui traseu permanent de transport local în zonă; acordarea de facilități pentru construirea unui supermarket, dispensar pe terenul  fostei Unităţi Militare  01438, acum proprietate a Consiliului Județean;  analizarea oportunității construirii unor spații sociale, Cămin de bătrâni, locuințe pentru medici; realizarea unei canalizări pluviale, repararea șoselelor și trotuarelor din acest cartier.

O prioritate pe  care o văd călărăşenii este și cea referitoare  la sistematizarea intersecţiilor, din Călăraşi. În opinia acestora este necesară semaforizarea  intersecţiilor cu trafic intens, aşa cum sunt cele din zonele:  5 Călăraşi, Agneza, din zona Bulevardul Republicii, Bălan, Şcoala Nicolae Titulescu.

De asemenea, se doreşte amenajarea unui spaţiu destinat vânzării maşinilor second-hand, precum şi amenajarea unor parcări între blocuri. Călărăşenii vor ca marcajele rutiere să fie realizate cu vopsea de bună calitate.

O propunere intresantă, venită din partea unui călărăşean, se referă la achiziţia unei suprafeţe de teren de pe platforma Siderca, în vederea amenjării unei plantaţii de arbori.

Printre propunerile venite de la călărăşeni, privind investiţiile pentru 2017 nu au lipsit nici  unele sfaturi adresate primarului Daniel Drăgulin:

”Domnule  Primar, vă rugăm să aveți mare grijă când dumneavoastră sau cei îndrituiți recepționează o lucrare! Mă refer la faptul că în momentul turnării unui covor asfaltic nou, acesta să se afle la aceeași cotă cu cel vechi. NU acceptați lucruri și lucrări de mântuială! Sunt banii noştri acolo! Mă gândesc, de asemenea, că n-ar fi rău ca persoanele care beneficiază de ajutor social să fie scoase la muncă! E nevoie de o curățire, de o înfrumusețare a orașului!”, menţionează un călărăşean.

Potrivit informaţiilor furnizate de către  reprezentanţii Primăriei Călăraşi, bugetul local pe anul 2017 va fi pus în dezbatere publică în prima decadă a lunii martie, urmând să fie aprobat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, la finele aceleiaşi luni.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

În luna martie, se desfăşoara simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

vin feb. 24 , 2017
În a doua decadă a lunii martie vor avea loc, la nivel naţional, simulările pentru Evaluarea Naţională si Bacalaureat. Elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a îşi vor putea evalua cunoştinţele acumulate, în vederea susţinerii examenelelor care îi aşteaptă. Experienţa anilor trecuţi a demonstrat faptul că subiectele de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!