Proiect_Erasmus/ Colegiul Naţional ”Barbu Ştirbei ” Călăraşi

În perioada 27 – 31 martie 2023 , Colegiul Naţional ”Barbu Ştirbei ” Călăraşi a organizat o serie de acțiuni cuprinse în proiectul ,,Proiect_Erasmus+ Promotion of STEM subjects among our students” la care a fost prezentă și delegația profesorilor coordonatori din Spania și Italia.
,,Erasmus” reprezintă o acțiune care sprijină școlile și alte organizații active în domeniul învățământului școlar ce doresc să organizeze activități de mobilitate în scopul învățării pentru elevi și pentru personalul școlar.
Colegiul Național “Barbu Știrbei” s-a implicat în acest proiect la care au luat parte câte șase elevi și doi profesori coordonatori din România, Spania și Italia. Aceștia au participat la mai multe tipuri de activități, subiectele fiind științifice. Coordonator de proiect este prof. Marinela Dincă, în domeniul educației școlare în cadrul programului Erasmus.

Printre echipele de elevi ai colegiului care au susținut prezentări s-a aflat și cea de robotică DANUBE ROBOTICS, care a participat la etapa națională a competiției First Tech Challenge România, în perioada 3-5 martie 2023, unde a obținut premiul Vice-Campionul First Lego League.
Prin intermediul acestui program al Uniunii Europene pentru educaţie şi formare a tinerilor, elevii beneficiari din ţările partenere şi-au aprofundat cunoştinţele şi abilităţile din aria Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie şi Matematică, dar au aflat şi care sunt asemănările şi diferenţele dintre sistemele de învăţământ ale ţărilor implicate, şi-au îmbunătăţit cultura generală prin interacţiunile cu oameni noi, prin vizitele culturale şi activităţile variate care au contribuit la dezvoltarea lor personală şi profesională şi la decizia de a urma o carieră în acest domeniu.

Proiectul s-a derulat sub forma unor mobilităţi de grup, astfel: participarea grupului de elevi români în activităţile STEM din şcolile partenere din Spania (21 – 25 noiembrie 2022), din Italia (6 – 10 februarie 2023) și a grupului format din elevi spanioli şi italieni în Romania (27 – 31 martie 2023).


Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Scriitorul Tudor Amza a fost prezent în satul natal, la invitația primarului comunei Jegălia, Aurel Vasile

lun apr. 10 , 2023
“Rădăcini și muguri” a fost evenimentul organizat de primăria comunei Jegălia, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1, în preajma sărbătorilor pascale. Elevii coordonați de director Cristina Dumitru și de profesor Ghiță Marioara au însuflețit atmosfera, expunându‐și emoția printr-un recital de poezie, reușind să creeze o atmosferă plăcută pentru toți […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!