Primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile: “Anul următor vom planta încă 20 de hectare”

Print Friendly, PDF & Email

 plantam-1”Ce plantezi cu mâna ta nu se uită niciodată. Gestul cântărește mai mult decât orice declarație și intenție. Să faci concret un gest pentru natură, pentru comunitate, pentru ceilalți e incomparabil, iar bucuria și voioșia de pe plantație, atunci când te întâlnești cu oameni care simt și aleg să petreacă timpul la fel cu tine, ridică moralul, inspiră, dau curaj și energie mai mult decât orice altceva. Vă așteptăm și în viitor la aceste acțiuni! Puiet cu puiet împădurim România!”, mărturiseşte Vasile Calmaţui, coordonator judeţean Călăraşi.

În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România” a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la inundarea suprafeţei respective).

 La Jegălia, localitate din judeţul Călăraşi, 1.225 de voluntari au plantat 27.500 puieţi de salcie pe o suprafaţă de 24 de hectare. Puieţii rămaşi vor fi plantaţi săptămâna acesta, prin implicare localnicilor la solicitarea primăriei locale care a pus la dispoziţia iniţiativei cea mai mare suprafaţă pentru acţiunea din aceasta toamnă. La Jegălia, „Plantăm fapte bune în România” a realizat a doua acţiune de împădurire, după ce anul trecut, pe 14 noiembrie, voluntarii au plantat primii puieţi de salcie.

Primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, s-a declarat încântat de munca depusă în acest an și a spus că anul următor se vor planta încă 20 de hectare. „Aceasta este o acţiune puternică, o acţiune în forţă , făcută cu ajutorul celor de la Plantăm fapte bune, din Bucureşti. În proporţie de 80%, organizarea a fost a lor, 20% a fost a mea şi, împreună cu toţi consilierii şi cu oamenii de bine din localitate, am ajutat să plantăm aproape 30.000 de fire. Eu le-am oferit organizatorilor 50 de hectare, am plantat 32, de anul trecut și  până acum. Urmează, la anul, să mai punem 20 de hectare. Reprezentanţii Asociaţiei Ecoassist, care au iniţiat acţiunea Plantăm fapte bune, vor veni atunci când este necesar să îngrijească aceste plantaţii, iar după cinci ani le vom preda în pază şi în organizarea Romsilva,  rămânând, bineînţeles, ale Primăriei Jegălia. În Jegălia s-a plantat anul trecut şi acum. Este o acţiune mare, avem oameni care au venit din Bucureşti, avem oameni de bine, care au venit să planteze alături de noi. Din Jegălia, cu excepţia celor aproape o sută de copii de la şcoală şi personalului din primărie, consilierilor locali, au mai venit si alte 50 de persoane”, a declarat primarul comunei.

plantam-2Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Primăria şi Consiliul local Jegălia.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

217 şoferi sancţionaţi de poliţişti, pentru viteză excesivă

mie nov. 23 , 2016
În perioada 14 – 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat acţiuni de reducere a riscului rutier, de identificare şi sancţionare a persoanelor care conduc autovehicule cu viteză.Astfel, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat şi sancţionat 217 persoane care conduceau autovehicule […]