Primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Ce am promis, am facut!”

Print Friendly, PDF & Email

Anul 2020 a venit cu o serie de investiții, puse în practică de Primăria Borcea. Cel mai mult s-a investit în infrastructura de străzi, deoarece ținta propusă de primarul Aniel Nedelcu Pațurcă, de a asfalta în proporție de 100% toate străzile comunei, este la un pas de a deveni realitate. Nu lipsesc noile provocări, pe care primarul le-a menționat în dialogul purtat.

Asflatarea tuturor străzilor din comună a fost unul din principalele obiective propuse, când ați devenit primar. Când estimați că veți face recepția tuturor drumurilor?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Suntem foarte aproape să ne atingem obiectivul, pe care l-am anunțat încă de când am devenit primar, în 2012: asfaltarea 100% a străzilor din comuna Borcea. Am continuat și luna trecută asfaltarea altor străduțe adiacente, doar acestea fiind cele care ne-au rămas de modernizat. Până la încheierea acestui mandat, vom reuși să încheiem asfaltarea.
Care este stadiul proiectului de introducere a gazelor naturale, în comună?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Am finalizat DTAC si avizele,,Rețea de distribuție gaze naturale in comuna Borcea”.Urmează, zilele acestea, eliberarea autorizației de construire. Proiectul a fost mutat de pe Fondul de Dezvoltare și Investiții, care trebuia să asigure finanțarea, pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea proiectului este destul de mare, de 12,5 milioane de lei, la care Primăria Borcea trebuie să asigure cofinanțarea de 15%. Cu ajutorul bunului Dumnezeu vom duce la bun sfârșit acest proiect, atât de important comunității noastre.
Un alt proiect, pe care îl aveți în lucru, este cel privind modernizarea iluminatului stradal. Ce valoare are și care sunt etapele proiectului?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Am terminat documentația și am luat avizele necesare proiectului de iluminat stradal pe led. Valoarea este de 1,7 milioane de lei, 10% fiind cofinanțarea primăriei. Finanțarea se face prin Administrația Fondului pentru Mediu și se așteaptă ca fondurile să înceapă a fi acordate, după jumătatea lunii iulie.
Aveți în lucru și alte investiții, din fonduri proprii?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Continuăm, în această perioadă, cu execuția rigolelor betonate și a șanțurilor de captare ape pluviale si, sperăm, să mai facem încă 2-3 km. Sunt proiecte cu finanțare locală, iar acum se află în atenția noastră, ca în fiecare vară, și reamenajarea școlilor și a grădinițelor, pentru începerea în cele mai bune condiții a noului an școlar.
Ce le transmiteți locuitorilor comunei Borcea?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Vreau să le transmit tuturor concetățenilor mei că mergem înainte, împreună, pe drumul pe care am pornit acum 8 ani și sper ca, în cel mai scurt timp cu putință, comuna Borcea să fie racordată la rețeaua de gaze naturale, pentru a avea cea mai modernă localitate rurală. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al vostru, dragi locuitori ai comunei Borcea, al colegilor mei din Primărie și cu sprijinul Consiliului Local, proiectele propuse au devenit realitate, așa că pot spune, cu mândrie, după două mandate: ce am promis, am făcut!”

30.06.2020

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Tratamente de combatere a căpușelor și țânțarilor, în perioada 14.07.2020 – 19.07.2020

joi iul. 9 , 2020
Prin prezentul aducem la cunoștință faptul că în perioada 14.07.2020 – 19.07.2020 se vor efectua tratamente de combatere a căpușelor și țânțarilor (larve și adulți), atât avio, cât și terestru, pe raza municipiului Călărași (zone verzi, mlăștinoase, inundate, lucii de apă, locuri de joacă, parcuri etc). Tratamentul avio se va […]