Primăria Municipiului Călărași a stabilit o serie de măsuri, în vederea redeschiderii în condiții optime a anului școlar pentru anii terminali

Print Friendly, PDF & Email

Primăria Municipiului Călărași a stabilit o serie de măsuri care vor fi întreprinse, cu cheltuieli din bugetul local, în vederea redeschiderii în condiții optime a anului școlar pentru anii terminali, pe data de 2 iunie.
1. 200 de dispersoare pentru dezinfectanți sunt montate în școlile din municipiul Călărași.
Luni, 4 mai, a început montarea celor 200 de dispersoare (achiziționate de PMC pentru scările de bloc în cadrul unui contract de achiziție publică ce a avut termene mari de livrare a restului de produse, luându-se decizia renunțării la montarea în scările de bloc, aceasta fiind doar o recomandare) în școlile și liceele din municipiul Călărași. Sunt montate câte două dispersoare la fiecare intrare și alte două în exteriorul fiecărei băi. Totodată, funcție de necesități, se va achiziționa și dezinfectant.
2. Achiziția a măști de protecție și termometre
Pentru realizarea unui triaj de către asistenții școlari, acolo unde e nevoie, vor fi achiziționate termometre. Mai mult, vor fi achiziționate și măști de protecție pentru profesori și elevi, cel puțin pentru perioada examenelor naționale.
3. Achiziția de dezinfectant pentru sălile de examen
În vederea desfășurării examenelor naționale, vom achiziționa, pentru fiecare sală de examen (Evaluare Națională și Bacalaureat), câte un recipient cu dezinfectant.
4. Dezinfecția în interiorul școlilor
La finele lunii mai, va fi realizată o dezinfecție cu soluții agreate de Ministerul Sănătății în toate școlile și liceele din municipiul Călărași.
5. Igienizarea tuturor spațiilor exterioare
Înainte de redeschiderea anului școlar, vom lua măsuri de igienizare a tuturor spațiilor exterioare școlilor (curți, alei, trotuare etc), prin spălat cu detergent a acestor suprafețe.
– În toată această perioadă vom ține legătura în permanență cu managerii unităților școlare și cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași în vederea asigurării tuturor necesităților. Contăm pe fiecare manager în a lua cele mai bune măsuri de igienă și dezinfecție în școală, asigurându-i de suportul administrației publice locale. Planul de măsuri va fi actualizat, funcție de necesitățile fiecărei școli.
– Menționăm faptul că, în următoarea perioadă vom realiza achiziția a 65 de tablete necesare elevilor anilor terminali pentru pregătirea examenelor naționale. 31 de elevi de clasa a VIII-a și 34 elevi de clasa a XII-a din municipiul Călărași nu dispun de astfel de mijloace informatice.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

INS/ Calculul IPC în contextul crizei epidemiologice

joi mai 14 , 2020
Izbucnirea epidemiei de coronavirus și adoptarea de restricții guvernamentale pentru a limita răspândirea virusului au avut consecințe atât asupra colectării datelor, cât și asupra calculului indicelui prețurilor de consum (IPC). În această situație extraordinară au fost stabilite recomandări internaționale privind metodele adecvate. Eurostat (Biroul de Statistică al Uniunii Europene), în […]