Primăria Independența a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea drumurilor din zona de graniță, Călărași-Silistra

Print Friendly, PDF & Email

semnare contract IndependentaLa finalul săptămânii trecute, la sediul Secretariatul Tehnic Comun al Programului, din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași), în prezența directorului executiv, Nicoleta Mincu, reprezentantul Comunei Independența din județul Călărași a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Călărași-Silistra prin reabilitarea drumurilor din comuna Independența și Municipalitatea Silistra”. Cu acest prilej, primarul Comunei Independența, Lică Voicu, a adus la cunoștință faptul că pentru localitatea pe care o conduce acest proiect reprezintă o mare realizare, fiind, de altfel, și primul proiect cu finanțare europeană pe care îl va implementa pe perioada mandatului său. S-a declarat optimist și pregătit pentru a accesa și alte fonduri nerambursabile în următoarea perioadă de programare.
La evenimentul prilejuit de semnarea contractului a participat și administratorul public al județului Călărași, Daniel Ștefan, care a felicitat atât echipa de implementare a proiectului cât și echipa BRCT Călărași pentru promptitudinea de care a dat dovadă în pregătirea contractului de finanțare.
Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Călărași-Silistra prin reabilitarea drumurilor din comuna Independența și Municipalitatea Silistra” are un buget total de 5,9 milioane de euro. Partenerul lider, Comuna Independența din județul Călărași, va moderniza 15,2 km de drum din comună, iar cel de-al doilea partener, Municipalitatea Silistra, va  reabilita un segment de 7,8 km de drum din oraș.
Directorul executiv al BRCT Călărași, Nicoleta Mincu, a subliniat importanța proiectului pentru cele două localități din zona Călărași-Silistra, asigurând echipa proiectului de tot suportul biroului pe parcursul derulării proiectului.
Referitor la implicarea instituțiilor din județul Călărași în cadrul PCT Ro-Bg 2007-2013, situația se prezintă astfel: 37 de proiecte sunt contractate, în parteneriatul cărora se regăsesc autorităţi ale administraţiei publice locale, instituții de învățământ, instituții publice și cele aflate în serviciul societății, servicii publice deconcentrate și ONG-uri din județul Călărași.

Valoarea totală a acestor proiecte este de 78 milioane de euro, dintre care 29 de milioane euro reprezintă bugetul partenerilor din județul Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

Pieton accidentat mortal în Călărași

mar nov. 4 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În seara de 3 noiembrie 2014, O. Gabriel, de 25 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism, pe strada Prelungirea Bucureşti, din Călăraşi, şi nu a acordat prioritate de trecere lui C. Dumitra, de 57 ani, din Călăraşi, care traversa strada pe […]