Primăria comunei Roseți a marcat Ziua Eoilor și Înălțarea Domnului

Autor: Nicu Stamate

Joi, 2 iunie 2022, primăria comunei Roseți a marcat, ca în anii de dinainte de pandemie, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, două evenimente importante la care comunitatea din localitatea Roseți a participat nu doar ca simplă prezență, ci și prin implicare directă. Preoții din comună au ținut o slujbă de pomenire în memoria eroilor, școala a avut un rol important, cadrele didactice organizând un impresionant moment artistic susținut de elevi, la Monumentul Eroilor, iar Primăria și Consiliul Local a pregătit peste 200 de pachete cu alimente, pe care le-a oferit copiilor.

,,Și în acest an, am organizat un fel de parastas, pentru pomenirea eroilor noștri, și am chemat oameni din comună pentru a le împărți mâncare, dar și pachete cu dulciuri copiilor, așa cum obișnuiam să ne organizăm și înainte de pandemie. Le mulțumesc tuturor locuitorilor comunei Roseți, pentru sprijinul acordat, Consiliului Local, angajațillor din Primărie, pentru că doar prin efortul comun reușim să ne atingem obiectivele propuse!”, a declarat primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu.


Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc. Pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Decizia a fost consfinţită ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1999 şi 2001.
Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

UAT Comuna Borcea/ ANUNȚ DEZBATERE PUBLICĂ

mie iun. 8 , 2022
COMUNA BORCEA, titular al planului: ,,ELABORARE PLAN URBANISTIC GENERAL ȘI REGULAMENT LOCAL DE URBNISM PENTRU COMUNA BORCEA” amplasat în județul Călărași, com. Borcea, anunță publicul interesat asupra finalizării raportului de mediu, ce poate fi consultat la sediul titularului COMUNA BORCEA, din județul Călărași, com. Borcea, str. Călărași, nr. 422, în […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!