Primăria Călăraşi marchează Ziua Europei

Print Friendly, PDF & Email

Primăria Municipiului Călărași va marca, anul acesta, Ziua Europei, alături de Muzeul Municipal Călărași și dr. Constantin Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie călărășeni.

 

Astfel, miercuri, 9 mai, începând cu ora 12.00, la Muzeul Municipal va avea loc un simpozion în care vor fi prezentate principalele evenimente legate de formarea Uniunii Europene, simpozion ce va fi coordonat de prof. Constantin Tudor. Acesta se va încheia printr-o expoziție ce va avea loc la parter. Toate cele opt școli gimnaziale au fost invitate de Primăria Municipiului Călărași să reprezinte câte o țară a Uniunii Europene. Școlile au pregătit câte o prezentare care va fi susținută de o echipă reprezentativă de elevi.

La simpozion sunt invitați să participe profesori de istorie din municipiul Călărași, elevi și profesori din cele opt școli gimnaziale, consilierii locali și reprezentanți ai instituțiilor publice. Evenimentul dedicat marcării Zilei Europei va fi organizat sub egida Centenarului Marii Uniri, fiecare prezentare a școlilor participante urmând să conțină și date specifice despre țara noastră.

La data de 9 mai 1950 s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi. La Paris, în acea zi, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a citit în faţa presei internaţionale o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi alte patru state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, aşezând astfel piatra de temelie a Uniunii Europene.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Mirosurile pestilențiale care apar în municipiul Călărași, tema discuției dintre reprezentanții Primăriei și cei ai Gărzii de Mediu

joi mai 10 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, s-a întâlnit miercuri, 9 mai 2018, cu comisarul-șef al Gărzii de Mediu Călărași, Cristian Zanfir, și cu un reprezentant al APM Călărași, pentru a discuta situația mirosurilor care apar în municipiul Călărași mai ales în cursul serii și care provin din diferite […]