Primăria Călărași își rectifică bugetul/ 440.000 de lei pentru parcarea Primăriei, dar și alte investiții, pe ordinea de zi

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 7 octombrie, Consiliul Local Călărași se va reuni, în ședință extraordinară, pentru a aproba proiectul de hotărâre privind rectficarea bugetului propriu, pe anul 2016.

Prin adresa nr.13843/2016, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Calarasi a comunicat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata, pentru finanatarea  cheltuielilor descentralizate,  la nivelul comunelor,oraselor si municipiilor, in  suma de 42.000 lei, respectiv pentru Caminul de batrani.

Prin HCJ nr.128/27.09.2016,Consiliul Judetean Calarasi a repartizat, Primăriei Călărași, suma de 231 mii lei, pentru finantarea drepturilor copiilor cu Cerințe Educative Speciale (CES), iar pentru reparatii in scoli, prin HCJ nr.107/2016, a fost repartizata suma  de 110  mii lei.

În expunerea de motive se mai precizeaza:

„Datorita cresterilor salariale, conform legislatiei in vigoare, pentru unele institutii subordonate se propune suplimentarea cheltuielilor salariale,iar la altele, unde fondul de salarii a fost stabilit  avandu-se in vedere si posturile vacante, iar angajari nu s-au mai efectuat, se propune diminuarea acestora.

La capitolul 65 Invatamant, la solicitarea institutiilor de invatamant preuniversitar de stat,se propune majorarea cheltuielilor cu bunuri si servicii,precum si de capital, asa cum se prezinta in Anexa nr. 1 la prezenta.

La propunerea Directiei tehnice,  se suplimenteaza cu suma de 100 mii lei, pozitia bugetara privind achizitionarea  si montarea mobilierului stradal (cosuri si banci),iar pentru repararea celui existent,suma propusa este de 88 mii lei.Tot in cadrul capitolului de cheltuieli  Intretinere,gradini si parcuri,se propune suma de 50 mii lei, pentru panouri gard imprejmuire parcuri.

In vederea incheierii  lucrarilor pentru centrele sociale, construite pe langa anumite parohii, se propune suplimentarea sumelor alocate acestora.

La propunerea Serviciului cadastru, se propune  realocarea fondurilor ,in functie de posibilitatile de contractare si realizare a serviciilor respective.

Pentru reparatii retele apa, se propune suma de 40.000 de lei, 20.000 de lei pentru retea apa  Fundatura Cazarmii III si 20.000 de lei pentru camine de racord retea de alimentare cu apa, scuar str.Prel.Bucuresti.

La solicitarea SP.Caini fara stapan,se propune suplimentarea cu suma de 100.000 lei, a cheltuielilor cu bunuri si servicii.

Pentru asigurarea platii serviciilor de apa si canalizare, in municipiul Calarasi, se suplimenteaza cu  suma de 200.000 de lei.

Se propune suma de 70.000 de lei pentru reparatii retea canalizare  blocuri H7-H16 si N25, iar suma de 50 mii lei, pentru reparatii canalizare Fundatura Cazarmii I. Pentru canalizare strada Closca, Directia tehnica propune suplimentarea cu 50 mii lei.

In vederea realizarii unei documentatii tehnice privind retea canalizare pluviala str.  Locomotivei,se propune alocarea sumei de 45.000 de lei.

Pentru realizare  si montare indicatoare rutiere,  se suplimenteaza cu suma de 15.000 lei suma alocata initial.

Pentru intretinere trotuare  si parcare str.Policlinicii (str.Musetelului si str. Baraganului),se propune alocarea sumei de 150.000 de lei.

In baza HCJ  nr.125/27.09.2016, prin care ni se da in administrare suprafata de 497 mp pentru amenajare parcare sediu Primarie, se propune alocarea sumei de 440.000 de lei, pentru aceasta parcare.

Avand in vedere propunerile de mai sus, in mod corespunzator se modifica si Anexa nr. 2 Programul de investitii publice pe anul 2016.”, se menționează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, ce va fi dezbătut vineri, începând cu ora 14.00, în sala de ședințe a Primăriei Călărași.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

ISU Barbu-Știrbei Călărași/O femeie și-a pierdut viața într-un incendiu

lun oct. 10 , 2016
    În data de 09.10.2016, ora 07.23, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui E. C. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte […]