Primăria Călărași a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu”

Print Friendly, PDF & Email

Municipiul Călărași este beneficiarul unei noi finanțări europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Miercuri, 19 mai, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitare termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu”, a cărui valoare se ridică la aproximativ 983.000 de euro, contribuția bugetului local fiind de doar 2%.

Proiectul, a cărui durată de implementare este de 36 de luni, are ca obiectiv general creșterea eficienței energetice în infrastructura serviciilor de educație, prin trei măsuri de intervenție: reabilitarea termică a anvelopei clădirii și a instalațiilor din subsol, asigurarea sălilor de lucru și spațiilor îndelung aglomerate cu sisteme de ventilare cu aer proaspăt tratat prin recuperarea căldurii aerului viciat evacuat și realizarea unei centrale termice geo-solare care să folosească minim 75% energie regenerabilă. Ca lucrări suplimentare propuse se numără înlocuirea acoperișului și refacerea trotuarelor degradate.

Facem precizarea că valoarea totală a proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă aflate în implementare la nivelul Primăriei Municipiului Călărași se ridică la 9,071 milioane euro.

BIROUL DE PRESĂ

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

I.T.M. Călăraşi a aplicat amenzi în valoare de 60.000 de lei, în perioada10-14.06.2019

joi iun. 20 , 2019
In săptămâna 10 – 14.06.2019, ITM Călăraşi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comerţ, agricultură, construcţii, telecomunicaţii, activităţi veterinare, servicii poştale, confecţii textile, alte domenii de activitate. Rezultatul controalelor: – inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă – au verificat 26 de angajatori, 5 au fost […]