Primar Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Ne implicăm în proiecte locale importante pentru comuna noastră și cetățenii săi”

30.06.2021

Primăria comunei Borcea, continuă, în această perioadă, asfaltarea drumurilor, mai exact acelor străduțe înguste, care au rămas de modernizat, după ce comuna a fost asfaltată în proporție de 98%. Contnuă și alte proiecte de modernizare a comunei Borcea, primarul Aniel Nedelcu Pațurcă prezentându-ne implicarea pe care administrația publică locală o are în sectoarele de infrastructură, școală și igienizare a localității.

Primar Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Asfaltăm în comuna Pietroiu ultimele străzi care au mai rămas, străduțe care au până în 200 de m și vom aduce asfaltul și pe aceste alei pietonale, cum le denumim noi. 25 de străzi au rămas de modernizat și după terminarea lucrărilor, putem spune că avem toate străzile asfaltate, în comuna Borcea. În două luni de zile sperăm să fim gata. Aceste ulițe au necesitat întocmirea de documentații, nu aveau toate denumire, iar Bunul Dumnezeu ne-a ajutat ca să ajungem să le asfaltăm. Am promis oamenilor acest lucru și mă țin de cuvânt.”


În periplul făcut de primarul Aniel Nedelcu Pațurcă, locuitorii l-au întâmpinat pe edilul lor cu mult entuziasm și i-au mulțumit că s-a implicat pentru a le oferi o infrastructură modernă de drumuri.

Primar Aniel Nedelcu Pațurcă:,,În Pietroiu au mai rămas de asfaltat doar 6 străduțe, iar acest sat are același aspect modern ca Borcea, fără niciun fel de diferențe între cele două localități. Tot aici vom începe reabilitarea Căminului Cultural și vor avea un cămin modern, pentru a realiza activități culturale deosebite în satul Pietroiu.”
Primarul a prezentat și alte lucrări făcute în teren, cum ar fi schimbarea stâlpilor de iluminat, pe care urmează să fie montate lămpi pe LED. Totodată, alte lucrări executate pe anumite străzi sau aflate în lucru sunt cele privind rigolele betonate, construite pentru a prelua apele pluviale.

Primar Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Sunt străzi care atunci când plouă torențial se adună volum mare de apă, care este preluat de rigole, astfel încât nu se mai inundă gospodăriile cetățenilor.”

Primarul comunei Borcea a declarat că s-a rezolvat și o altă problemă a comunei: salubrizarea zonei unde se aruncau gunoaie, deșeuri din construcții, etc. .

Primar Aniel Nedelcu Pațurcă:,,Am luat utilaje, încercăm să igienizăm, să redăm imaginea unei commune de oameni gospodari. Dar trebuie și respectată și munca noastră, dacă nu îi vom sancționa cu amenzi. La fostul CAP din comuna Borcea, încercăm să nivelăm astfel încât să nu mai fie aduse deșeuri din construcții. Vom astupa tot terenul, am închiriat un bulldozer de forță și vom astupa această movilă și vom face o zonă curată și frumoasă. Avem o problemă cu igienizarea comunei și încercăm să menținem curate aceste zone, să strângem gunoaiele, dar totul tine de educație, de spiritual civic al fiecărui cetățean, iar fiecare trebuie să înțeleagă că trebuie să arunce gunoiul în tomberoane. Nu sub el, nu lateral și fără să se bazeze că vom veni mereu să igienizăm locul pe care ei nu îl păstrează curat. Am amenajat fosta platformă de gunoi cu un buldozer, am igienizat-o și din momentul de față, sper ca cetățenii să nu mai arunce gunoiul acolo. Mie nu îmi place să dau amenzi, prefer să îi educăm pe oameni prin exemplul oferit. Prima data încercăm cu vorba bună, dar dacă nu vor respecta munca noastră, îi voi amenda pentru comportamentul lor. Am trecut cu vederea și am spus că trebuie să îi educăm, dar dacă vor continua așa, vom lua măsuri. Nu se poate ca unii să muncească și alții să își bată joc.”
Apel către toți cei responsabili, care iubesc comuna Borcea
,,Pe această cale, vreau să le transmit tuturor cetățenilor din comuna Borcea să dea dovadă de spirit civic, să respecte autoritatea locală, care depune eforturi zi de zi, dar dacă nu respectăm curățenia, nu ne respectăm pe noi.

Înlocuim și completăm pubele/tomberoane astfel încât cetățenii să aibă posibilitatea depozitării deșeurilor menajere. Totodată, fac un apel către toți cei responsabili, care iubesc comuna Borcea, să prevenim și să menținem curățenia localității.”

Administrația locală a comunei Borcea sprijină și sportul, în Consiliul Local primarul Aniel Nedelcu Pațurcă prezentând proiectul privind construirea și dotarea unei săli de sport, în localitate.

,,Sportul te învață să ai caracter, te învaţă să joci după reguli, te învaţă să ştii ce înseamnă să câştigi şi să pierzi – te învaţă ce este viaţa.”
Cu acest citat şi-a început expunerea de motive primarul Aniel Nedelcu Pațurcă, în ședința Consiliului Local a comunei Borcea, din 25.06.2021, în care s-a aprobat documentația Studiului de Fezabilitate și principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: ,,CONSTRUIRE ŞI DOTARE SALĂ DE SPORT, în comuna Borcea, strada Şcolii nr. 35”.
Întreaga suprafaţă construită va fi de 1.465 mp, după un proiect tip, în cadrul subprogramului Săli de sport, realizat prin cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 3 milioane de euro, contribuţia UAT, BORCEA fiind de 66.869 euro. Sala de sport are un regim de înălțime H-max, de 10, 50 m, cu spații dedicate atât activităților sportive, cât și activităților non-sportive, de genul celor culturale sau recreative (serbări, prelegeri, expoziții, etc.). Sala va avea şi spaţii destinate spectatorilor şi multe facilităţi moderne.

Primar Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Un demers de care trebuie să fim mândri, un spaţiu grandios, care va asigura practicarea activităţii sportive de către utilizatori în condiţii de siguranţă, igienă şi confort, după exigenţele corespunzătoare practicării diferitelor sporturi şi ale altor activităţi.”

Elevii cu rezultate deosebite la învățătură au fost recompensați

Elevii premianți la olimpiadele școlare de la matematică și limba si literatura română au fost recompensați de către Primăria și Consiliul Local Borcea.
Elevii unităților de învățământ din comună vor beneficia de următoarele burse școlare: de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social.Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

I.S.J. Călărași/ Rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021

mar iul. 13 , 2021
Autor: Florentina Chiru 13.07.2021 Ministerul Educației a publicat, în data de 9 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute, după soluționarea contestațiilor, de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021. Rezultatele au fost afișate și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!