Prichindeii de la Grădiniţa „ Ţara Copilăriei” au aniversat Ziua Mondială a Apei

Print Friendly, PDF & Email

De 25 de ani, omenirea sărbătorește, în fiecare an, pe 22 martie Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Națiunile Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro au decis în 1992 prin rezoluția 47/193, ca statele să dedice în fiecare an, în preajma solstițiului de primăvară, o zi în care oamenii să conștientizeze că apa este una dintre resursele indispensabile vieții.

În acest an, datorită acordului de parteneriat încheiat între  Grădiniţa cu Program Prelungit(GPP) „Ţara Copilăriei” și Administrația Națională ,,Apele Române”, Ziua Mondială a Apei a fost marcată în unitatea noastră cu sprijinul reprezentantelor Administrației Naționale ”Apele Române” în teritoriu,  chimist. Geanina Aldea și biolog Ionela Iofcea, cu participarea grupei mari ”Furnicuțele” condusă de  educatoarele Sofica Druncea și Iuliana Daniela Amzaru, coordonate de directorul. GPP ”Țara Copilăriei” Călărași, prof. Daniela Soare.

Tematica sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei în acest an fiind  ”Apa și apa uzată” s-au desfășurat următoarele activități:

  • ”Povestea unei picături de apă”- poveste creată și prezentată de chim. Geanina Aldea;
  • ”Așa DA! Așa NU!”- exemple de bună practică, biolog, Ionela Iofcea;
  • ”Dansul lui Flopi”- prof. Sofica Druncea și prof. Iuliana Daniela Amzaru;
  • ”Picătura de apă”- desen;
  • ”Pet-urile nu ajung în ape!”- confecționare vaze de flori, atelier părinți-copii;
  • ”Fly-erul din clasă în clasă”- distribuire de fluturași cu eco-sfaturi de Ziua Mondială a Apei- prof. Daniela Soare.

La finalul acțiunii copiii au primit diplome de participare și premii constând în cărți de colorat, creioane colorate și broșuri oferite de reprezentantele Agenției Naționale ”Apele Române”.

„Considerăm că parteneriatul nostru a avut efectul scontat și ne dorim ca această colaborare să continue.”, a afirmat prof. Daniela Soare .

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Până pe 10 aprilie, puteți vedea ,,Ultimii dinozauri din Transilvania"

joi mart. 23 , 2017
În perioada 20 martie – 10 aprilie, publicul poate viziona expoziţia de replici de dinozauri, realizată de MDJ Călăraşi în colaborare cu Direcţia Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Dinozaurii au fost animale vertebrate care au dominat ecosistemele terestre pe o perioadă de aproximativ 160 de milioane de […]