Preşedinta Asirom un model de succes pentru tinerii călărăşeni

Print Friendly, PDF & Email

director Palatul CopiilorDeputatul PSD, Daniel Florea, a avut lăudabila iniţiativă de o aduce, în  mijlocul liceenilor călărăşeni, pe Mariana Diaconescu, preşedinta Asirom, o personalitate recunoscută în lumea finanţelor româneşti. Întîlnirea a avut loc, joi 26 septembrie, în amfiteatrul Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu”, din Călăraşi, unde, alături de liceenii călărăşeni, s-au aflat deputatul Daniel Florea, Mariana Diaconescu, edilul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin şi directorul liceului, prof. Gheorghe Stoian.  Demersul deputatului Florea vine în sprijinul elevilor călărăşeni pentru a-i îndruma în cariera profesională pe care vor să o îmbrăţişeze, pe viitor. ,,Dezbaterea pe care noi am organizat-o, astăzi, are un singur scop: acela de a vă ajuta pe voi să vedeţi că există oameni, care au reuşit în carieră şi sunt adevărate modele de viaţă. Cunoscând asemenea oameni, aşa cum  este  doamna Mariana Diaconescu, vă veţi da seama că aveţi toate şansele să mergeți pe un drum profesional plin de reuşite”, a spus deputatul Florea.

Prin alocuţiunea sa, Mariana Diaconescu a dezvăluit elevilor toate aspectele motivaţionale ce stau la baza unei pregătiri profesionale la standarde superioare, prezentând, astfel, o adevărată lecţie de viaţă şi de modestie. ,, Dragi elevi, voi trebuie să vă urmaţi visul, pentru că visele au multiple faţete. Și, dacă vi-l urmaţi, cu siguranţă veţi găsi satisfacţii, în tot ceea ce faceţi. N-aş fi reuşit să fiu ceea ce  sunt, dacă n-aş fi lucrat în echipă, pentru că nu poţi să lucrezi, de unul singur. Trebuie să fii parte dintr-o echipă, să lucrezi cu oamenii, să ţi-i aproprii, indiferent pe ce poziţie te afli, chiar dacă eşti conducător. Niciodată să nu te consideri şef, ci parte a acelei structuri în care lucrezi. Şi acea structură te ajută să te împlineşti profesional, pentru că singur, nu vei reuşi. Un aspect important îl constituie şi sprijinul familiei. În tot ceea ce am făcut, am avut sprijinul părinţilor mei, pentru că m-au ajutat să-mi împlinesc visul. Fără ei, nu aş fi reuşit niciodată!  Relaţiile pe care le aveţi  cu cei din jur, trebuie să se bazeze, în primul rând, pe respect. Numai în felul acesta, poţi să-ţi atingi ţelul profesional în viaţă. Trebuie să te gândeşti că eşti cel mai bun şi  să ai acea determinare în viaţă, că trebuie să ajungi acolo sus şi  să devii cel mai bun!”, le-a spus elevilor călărăşeni,  preşedinta Asirom.

Mariana Diaconescu a fost unul din finanţiştii români, care a construit, pas cu pas, Banca Naţională a României, în anii 90, a condus cea mai puternică bancă a statului, EXIMBANK, iar acum, se numără printre puţinele femei manager, care decid strategia unuia din cei mai importanţi asiguratori din ţara noastră, aşa cum este ASIROM.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

„Mergem mai departe, cu încredere şi responsabilitate” – mesajul de optimism al deputatei Raluca Surdu

mie oct. 2 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Jumătatea plină a paharului, sau cea goală? Asumare, sau fofilare? Actor, sau spectator? Responsabilitate, sau pasivitate? Sunt abordări pe care fiecare dintre noi le are în relaţie cu viaţa, cu propriul destin, cu rolul în această lume. Ceea ce diferenţiază oamenii la nivelul cel mai […]