Prejudiciu de peste 155.000 lei, constatat la o societate de panificatie din Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

vanzare paineÎn urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Călăraşi, având ca obiect de activitate şi comercializarea produselor de panificaţie (covrigi, paste făinoase, prăjituri etc.), s-a constatat că s-a omis înregistrarea în evidenţele contabile a veniturilor obţinute, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de 155.323 lei.

În cauză s-a  înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Evaziunea fiscală din domeniul panificaţiei, în vizorul poliţiştilor călărăşeni

Poliţiştii călărăşeni au efectuat, în perioada 19 octombrie-2 noiembrie a.c., o serie de acţiuni de control pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Pe raza judeţului Călăraşi, au fost  desfăşurate 86 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi 78 de mijloace de transport.

Poliţiştii de investigarea fraudelor, de ordine publică şi poliţie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, implicaţi în activităţile desfăşurate, în această perioadă, au constatat 3 infracţiuni, dintre care 2 de evaziune fiscală şi 1 infracţiune de înşelăciune, şi au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 15.080 lei.

Dintre cele 64 de sancţiuni aplicate, 25 au fost în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. 

Au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 52.442 lei şi a fost dispusă suspendarea activităţii unei unităţi de morărit şi panificaţie.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

CRFPA Călărași organizează cursuri de calificare şi perfecţionare pentru 49 de meserii

lun nov. 4 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 CRFPA Călărași organizează cursuri de  calificare şi perfecţionare pentru 49 de meserii: Confecţioner asamblor articole din textile –  360 ore Zidar pietrar tencuitor – 720 ore Operator introducere, validare şi prelucrare date – 720 ore Pentru aceasta ocupaţie organizam cursuri de iniţiere a căror durata […]