Pompierii provoacă şi în acest an elevii, din tot judeţul, la o competiţie de tradiţie

concurs_prietenii_pompierilorÎn data de 12 iunie a.c., începând cu ora 09.00, se va desfăşura în incinta stadionului municipal din Călăraşi etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2014.

    Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative, care reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverenţă, cinste, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

    Competiţia presupune 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”

     Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

    Prima probă practică, „Pista de îndemânare peste obstacole” constă în parcurgerea a 4 tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

    Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă peste un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

    La această etapă vor participa unităţi de învăţământ, (şcoli generale – gimnaziu) din întreg judeţul.

    Competiţia este organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cât şi cu sprijinul Consiliului judeţean Călăraşi.

        La finalul competiţiei, organizatorii vor premia echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii. 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Un bărbat şi-a prins piciorul sub propria maşină

mar iun. 10 , 2014
În data de 08.06.2014, ora 00.21, un echipaj SMURD şi un echipaj de descarcerare din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Garăau fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Siliştea, comuna Valea Argovei, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!