Poliţiştii călărăşeni desfăşoară percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală cu tutun

Print Friendly, PDF & Email

perchezitiiÎn această dimineaţă, au loc 25 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu şi Prahova, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală cu tutun.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, 25 de percheziţii în municipiul Bucureşti (3) şi în judeţele Călăraşi (14), Ilfov (5), Prahova (2) şi Giurgiu (1). În cauză, sunt vizate persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală cu tutun şi utilizarea de forţă de muncă, fără forme legale.

La activităţi participă şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Călăraşi, de la Poliţia Municipiului Călăraşi, de la Poliţia Municipiului Olteniţa şi de la secţiile de poliţie rurală Olteniţa şi Curcani, precum şi poliţişti de investigare a fraudelor şi de la acţiuni speciale din Prahova, Giurgiu şi Ilfov.

De asemenea, la acţiune sunt prezenţi şi specialişti de la Garda de Mediu Bucureşti şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi.

Vor fi puse în executare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Călăraşi, pentru audieri.

În fapt, persoanele vizate sunt bănuite că, în a doua jumătate a anului 2014, ar fi transportat, depozitat şi prelucrat tutun provenit din deşeurile aruncate la o groapă de gunoi din localitatea Chiajna. Până în prezent, poliţiştii călărăşeni au capturat aproximativ 500 de kg de tutun, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 400.000 lei.

 Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

100 de locuri de muncă în Danemarca, pentru culegătorii de mazăre, prin reţeaua EURES

joi nov. 6 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Rețeaua EURES pune la dispoziția lucrătorilor români o ofertă de 100 de locuri de muncă pentru domeniul agricol-culegător mazăre, pentru care se va organiza o selecție în luna decembrie a acestui an. Culegătorii vor lucra în Danemarca în perioada 20 mai 2015-     10 septembrie 2015. […]