Poliţia recomandă: “Circulaţi cu atenţie, în condiţiile formării poleiului!”

Please enter banners and links.

Print Friendly, PDF & Email

Politiştii recomandă conducătorilor auto să nu porneasca la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului, utilizarea anvelopelor de iarnă fiind obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Întrucât există posibilitatea formării poleiului, poliţiştii recomandă să vă informaţi din timp cu privire la starea drumurilor de traseul ce urmează parcurs.

În timpul călătoriei, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele care curculă în faţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos!

Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

Respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activităţi specifice de fluidizare a circulaţiei rutiere!

Monica Ghiorghe

Next Post

Bilanț ISU Barbu-Știrbei Călărași ► 6.018 intervenţii S.M.U.R.D, în 2016

mie feb. 8 , 2017
Please enter banners and links.La sala Barbu-Știrbei, din Călărași, a avut loc miercuri, 8 februarie, prezentarea activităților desfășurate anul trecut, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu-Știrbei” Călărași. La eveniment au fost prezenți și invitații: prefectul județului, George Iacob, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță,  dar și fostul comandant al ISU […]

PNL

Please enter banners and links.