PNL Călărași între acuze și decizii radicale, înainte de începerea campaniei electorale

Print Friendly, PDF & Email

Săptămâna aceasta, personaje care joacă un rol important, în politica județeană, s-au acuzat reciproc referitor la politica dusă atât în partid, cât și în plan administrativ.
Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a răspuns acuzelor conform cărora ar urma să candideze la alegerile locale din partea PSD, fiindu-i transmis public de către conducerea județeană a PNL, că este așteptat să își depună demisia din funcție.
Într-o conferință de presă susținută la sediul instituției, Vasile Iliuță a declarat:
„Dacă deciziile le ia PNL pe bârfe și vorbe auzite pe la colț, înseamnă că nu e un partid cu adevărat de luat în seamă. Partidul Liberal provine din oameni care au inițiativă privată, care sunt în mediul de afaceri. A venit un Iliuță cu de toate la Consiliul Județean să crească echipa PNL-ului și se trezește contestat. Nu am nicio problemă, pot să plec acasă, mă duc în afaceri. Dar, ce fac ei? Ei rămân fără serviciu.
Eu sunt membru PNL, susțin proiectele pentru care am fost învestit în 2016, voi susține să le duc la bun sfârșit, îmi continui proiectele pentru că mi se pare firesc. Dacă, astăzi, PNL spune că am o problemă, am una singură – am vrut să restructurez Consiliul Județean, pentru a reduce cheltuielile acelor oameni care nu se regăseau în CJ. Sunt dezamăgit că în administrație nu vin oameni care să susțină viitorul nostru, să ne meargă mai bine.”, a afirmat președintele Iliuţă.
Lui Vasile Iliuță i se reproșează și faptul că este inculpat într-un dosar cu Sindicatul Funcționarilor Publici, declarația sa referitoare la acest lucru fiind:„Sunt în judecată, avem patru procese, dar a fost și o plângere penală. Nu e dosar de corupție.”

La finalul acestei săptămâni, organizația județeană a PNL Călărași a susținut o conferință de presă, în care au fost comentate și afirmațiile președintelui Consiliului Județean. Senatorul Răducu Fulipescu a declarat:
“O singură frază: inculpat este Iliuță, nu Filipescu. Atâta timp cât el are un dosar penal în care este inculpat… Filipescu nu are niciun dosar în care să fie inculpat, indiferent ce spune el. Ceea ce spune el sunt aceleași povești vechi răsuflate. Nu vreau să comentez mai mult. El este inculpat și eu nu. Nu este inculpat nici domnul Drăgulin și nu este inculpat nici domnul Valentin Barbu. Eu îi dau un răspuns care este real și elegant: el este inculpat, eu nu. Ce mai avem de comentat?!
Președintele Organizației Județene Călărași a PNL, Daniel Drăgulin, spune că Vasile Iliuță ar trebui să aibă o anumită conduit, atât din punct de vedere profesional, cât și politic: “Ar fi bine să se uite în curtea lui, să vadă câți a dat afară, câți a angajat, pe cine a angajat…A denigra este foarte ușor. Ar trebui să fie mult mai abil în declarații. Declarațiile violente pe noi nu ne-au caracterizat niciodată. Dai dovadă de slăbiciune atunci când îi ataci și jignești permanent pe adversarii tăi, pentru că altă posibilitate nu ai… Mai bine ar fi să ne uităm că la spital avem nevoie de medici, sunt secții care sunt fără medic…. Nu avem posibilitatea să îngrijim pacienții. Asta ar trebui să ne intereseze. Am înțeles că sunt datorii la spital. Poate că acum după ce s-a aprobat bugetul, găsește bani și pentru plata acestor datorii.”
Senatorului Răducu Filipescu îi pare rău că s-a ajuns aici, referindu-se la scandalul Iliuță – PNL: “Este regretabil că s-a ajuns aici, dar toată această tevatură, toată această nenorocire care se întâmplă în PNL Călărași este în proporție de 100% din cauza lui Vasile. El nu a făcut fuziunea cu PNL. Cei din PDL au rămas oamenii lui. Mai agreează doi trei din PNL, pe restul… Nu poți să trăiești cu niște frustrări de acum trei ani și jumătate când X, Y și Z l-au votat pe Vali Barbu și nu l-au votat pe el. Nu poți să pedepsești acum oamenii, timp de trei ani și jumătate, sau să nu ierți niciodată. Nu se poate. Niște lucruri au și ele o limită. Nu este bine că se întâmplă asemenea lucruri, pentru că de asta profită ceilalți, dar dacă am ajuns aici acum ce să facem, asta e situația.”
Conducerea PNL spune că va urma toți pașii statutari pentru excluderea din partid a lui Vasile Iliuță.
Referitor la excludere, președintele Consiliului Județean a declarat că, dacă vor fi urmați toți pașii statutari, va rămâne în funcție până în luna mai:
„Dacă respectă legislația în vigoare, cu convocare CDJ cu 30 de zile înainte și toate procedurile pe care le are astăzi statutul PNL-ului ajungem în luna mai. Sper că democrația ne va arăta că unii oameni, care au greșit, își vor lua locul binemeritat acolo în istorie”.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Expoziția ”Un secol de istorie a Kibbutz-urilor din Israel” fost deschisă la Muzeul Municipal Călărași

sâm feb. 22 , 2020
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada 21 februarie – 13 martie 2020, călărășenii sunt invitați la Muzeul Municipal pentru a vizita expoziția ”Un secol de istorie a Kibbutz-urilor din Israel”, expoziție ce face parte din calendarul acțiunilor premergătoare înfrățirii dintre municipiul Călărași cu orașul Gedera, din Israel. Expoziţia organizată […]

Te mai poate interesa