Expoziția ”Un secol de istorie a Kibbutz-urilor din Israel” fost deschisă la Muzeul Municipal Călărași

Print Friendly, PDF & Email

În perioada 21 februarie – 13 martie 2020, călărășenii sunt invitați la Muzeul Municipal pentru a vizita expoziția ”Un secol de istorie a Kibbutz-urilor din Israel”, expoziție ce face parte din calendarul acțiunilor premergătoare înfrățirii dintre municipiul Călărași cu orașul Gedera, din Israel.

Expoziţia organizată de Centrul cultural româno-israelian cuprinde 22 de panouri, de mărime 80×100 cm, în care sunt prezentate imagini, însoţite de o scurtă descriere în limba română, ce zugrăvesc aspecte din viaţa zilnică a locuitorilor kibbutz-urilor (comunităţilor agricole).

Această expoziţie îşi propune prezentarea fundamentului renaşterii Statului Israel şi al dezvoltării sale intense. Astăzi unele kibbutz-uri sunt unităţi economice de nivel mondial, iar altele contribuie la susţinerea şi dezvoltarea vertiginoasă a turismului în Ţara Sfântă.

Primele aşezări rurale din Israel au fost înfiinţate de evreii plecaţi din România, Rosh Pinah şi Zikhron Ya’akov, urmarea hotărârii adoptate la Primul Congres Internaţional Sionist, care s-a ţinut la Focşani între 30 decembrie 1881 şi 1 ianuarie 1882. Urmare a Primului Congres Internaţional Sionist Mosheh David Iancovici a hotărât să se mute în Palestina, iar 30 de familii de evrei din Moineşti s-au hotărât să-l urmeze. Zikhron Ya’akov a luat naştere în decembrie 1882 prin strămutarea a 100 de evrei din Moineşti, România, conduşi de cărturarul şi pionierul Sionist Mosheh Gaster.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Pe 25 februarie se încheie perioada de depunere a dosarelor pentru atribuirea unui loc de parcare/Vezi care sunt zonele

Dum feb. 23 , 2020
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Compartimentul Transport Local, din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, reamintește locatarilor din blocurile menționate mai jos, că pe 25 februarie se încheie perioada de depunere a dosarelor pentru atribuirea/licitarea unui loc de parcare de reședință. Aceștia au fost anunțați prin intermediul afișării la avizierele blocurilor (în […]