Piste pentru alergat, aparate de fitness şi scena acoperită în parcul Dumbrava

În această vară, parcul Dumbrava s-a trasformat într-un adevărat şantier. După ce au fost finalizate lucrările pentru iluminatul public, la ora actuală se lucrează intens pentru amenajarea pistelor pentru alergat. Ideea amenjării unor trasee destinate   iubitorilor de cros, este una mai veche a edilului Daniel Drăgulin care spunea, cu câteva luni în urmă, că mulţi sportivi, dar şi alte persoane care practică atletismul, preferă să alerge pe tronsonul de şosea dintre Spitalul Judeţean şi Chiciu unde, din cauza traficului intens, pot fi suferi oricând accidente rutiere. Sesizând acest aspect, edilul Drăgulin a dorit ca, în acest an, să fie amenajate în parcul Dumbrava piste pentru alergat, astfel încât, acest sport să fie practicat, în condiţii de siguranţă.  Investiţia  se ridică la 160.000 de lei.

 Aparate de fitness în valoare de 60.000 de lei

În   locurile  de  petrecere a timpului în aer liber, din alte oraşe  ale  ţării noastre, cetăţenii au posibilitatea de a face sport, exerciţii fizice, utilizând aparatele de fitness  montate special în acele zone. În premieră, şi în municipiul nostru a  început montarea primelor  aparate , chiar în spatele scenei din parcul Dumbrava, urmând ca acestea să fie  amplasate şi în alte zone din parc.  Costul total al aparatelor ce vor fi montate,  se ridică la aproximativ 60.000 de lei. ,,Prin montarea unor astfel de aparate am dorit să venim în întâmpinarea celor care doresc să-şi menţină condiţia fizică. În funcţie de interesul pe care îl vor manifesta călărăşenii, faţă de această iniţiativă, vom amenaja astfel de spaţii şi în alte parcuri din municipiu”, a spus edilul Drăgulin.

Manifestările ocazionate de Zilele Călăraşiului vor avea loc pe scena acoperită din parcul Dumbrava   

Şi în acest an, Zilele municipiului Călăraşi vor avea loc în a doua decadă a lunii septembrie. Şi, aşa cum ne-a obişnuit municipalitatea călărăşeană,  o bună parte  a manifestărilor artistice vor avea loc pe scena din parcul Dumbrava care  va fi acoperită. În aceste zile, se lucrează la montarea unei cupole din metal care va acoperi scena. Aceasta va avea aceeaşi formă cu cea a cupolei Sălii Polivalente de Sport, aflată în imediată apropiere, scena încadrându-se, astfel, în  ambientul  arhitectural din zonă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Începe implementarea proiectului ,,Sistem integrat al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi”

joi aug. 22 , 2013
Miercuri, 21 august a.c.  în sala de şedinţe a Consiliului Judetean Călăraşi  a avut loc conferinta de lansare a proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi”, cofinantat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 „Dezvoltarea sistemelor […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!