Peste 500 de călărăşeni somaţi să-şi achite datoriile la bugetul local

Print Friendly, PDF & Email

serviciul de impozite si taxe localePe site-ul oficial al primăriei Călăraşi, au fost afişate listele cu cetăţenii care au primit somaţii privind achitarea sumelor pe care le datorează la bugetul local.  Până în prezent, sunt 539 de cetăţeni, cu domiciliul în municipiul Călăraşi, somaţi să-şi achite datoriile. Pe aceleaşi liste figurează şi cea mai mare sumă datorată de o persoană fizică la bugetul local: în valoare  de 23.900 de lei (239 de milioane de lei vechi).

După cum a precizat directorul Serviciului de Impozite şi Taxe Locale, din cadrul primăriei, Gabriel Palade, somaţiile emise constituie un prim pas în ceea ce priveşte recuperarea debitelor la bugetul local, sumele datorate constituind impozite pe locuinţe,terenuri sau pe autovehicule, amenzi şi concesiuni .

,,Conform Codului de procedură fiscală, somaţiile publice preced actului de executare fiscală. Dacă în perioada următoare, cei somaţi public nu îşi vor achita datoriile la bugetul local, organele fiscale vor trece la următoare etapă, de identificare a bunurilor urmăribile, case, terenuri, autoturisme şi altele. De asemenea,  se va urmări dacă datornicii sunt angajaţi sau au conturi în bancă, pentru a efectua popriri pentru sumele datorate.

Până în prezent, serviciul Taxe și Impozite a instituit 570 de popriri pe salarii şi pe conturile bancare,  a precizat, pentru  Actualitatea de Călăraşi, Gabriel Palade.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Virgil Bogatu a părăsit Dunărea

joi mai 9 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Fotbal / Liga a 3-a, seria a 2-a   Cătălin NIȚU     Virgil Bogatu a declarat în exclusivitate pentru site-ul editia.ro că s-a despărțit de echipa călărășeană.   Dunărea a rămas fără antrenor în Săptămâna Mare! Virgil Bogatu, tehnicianul călărășenilor a renunțat la a […]