Partidul Românilor de Pretutindeni și-a deschis porțile la Călărași

Vineri, 8 aprilie, la Călărași, a avut loc întâlnirea membrilor și simpatizanților organizației județeane a Partidului Românilor de Pretutindeni.

PRP este un partid tânăr, înființat în urmă cu doar câteva luni, la inițiativa unui grup de oameni tineri, din țară și străinătate, pornit ca o reacție la corupția și nepotismul din România, conform declarației președintelui partidului, Emanuel Sorin Cioacă.

Președintele PRP, alături de vicepreședinta Adelina Melania Belu și Ariel Chiș, cel mai tânăr membru fondator al partidului, au fost prezenți, la Călărași, pentru a marca înființarea celei de-a treia filiale din țară, după București și Piatra Neamț.

De remarcat faptul că organizația județeană a PRP Călărași este condusă de o femeie, cunoscută prin activitatea sa profesională, de expert contabil, Ionelia Ene.

3Aceasta a adresat câteva cuvinte, celor prezenți la eveniment:

“Ma numesc Ionelia Ene, de profesie expert contabil la propriul birou de contabilitate si vreau sa va prezint, in cateva cuvinte, motivul pentru care v-am rugat sa ne strangem, astazi, aici.

Cu ceva timp in urma, am raspuns cu un DA unei provocari numita Partidul Romanilor de Pretutindeni, provocare ce a venit pe fundalul unor nemultumiri personale acumulate in PSD.

Citind programul politic si statutul acestui partid am considerat ca merita sa ma alatur acestei miscari civice si politice, fondata de cativa tineri, din tara si din diaspora, tineri entuziasti, curajosi, educati si demni, ce isi doresc schimbari radicale.

Motivul real este acela ca, de peste 25 de ani, aceleasi forte politice ne conduc, se rotesc la varful esicherului politic cu aceleasi lozinci si promisiuni, personaje ce distrug tara zilnic iar romanii, oriunde s-ar afla pe glob, isi doresc o Romanie care sa cunoasca cu adevarat progresul si prosperitatea, iar clasa politica sa fie noua, tanara, curata si profesionista.

Partidul Romanilor de Pretutindeni se bazeaza pe valorile de baza ale democratiei, respectiv: statul de drept, libertate, dreptate sociala, echitate, justitie, sanse egale pentru toti, solidaritate. Sunt mandra ca fac parte din aceasta tanara echipa, ma alatur cu drag si, impreuna, vom pune umarul la SCHIMBAREA MAJORA de care avem nevoie. Asa sa ne ajute DUMNEZEU!”

Președintele partidului, Emanuel Cioacă, a explicat de unde a pornit nevoia înființării partidului, care își dorește să fie o voce puternică a românilor plecați în străinătate, care își doresc să revină în țară, dar care, din păcate, nu au foarte opțiuni la întoarcerea în țară.

Conform statutului, PRP este un partid de centru stanga, cu valori social –democrate si progresiste, inspirate din valorile altor partide de centru-stanga din Europa, precum Partidul Laburist din Marea Britanie, SPD Germania, Partidul Laburist Norvegian sau Partidul Social Francez, toate membre ale Partidului Socialistilor Europeni.

4Președintele PRP a prezentat și câteva dintre principalele obiective ale acestui nou partid:

“Anticoruptia- PRP promoveaza dreptatea si legalitatea, in orice actiune intreprinsa. Nu mai suportam ca dupa 25 de ani de la revolutie, Romania sa se zbata sa iasa de sub umbra trecutului, iar foamea de bani a actualei clase politice sa o ingenuncheze. Coruptia este ca un cancer in stadiu de metastaza, in toate sistemele din Romania. Se poate face ceva fara pile, spaga sau mita? Din pacate, destul de rar, de aceea au plecat aproape 4 milioane de romani sa lucreze peste hotare, departe de casa si familii.

Transparenta – trebuie impus un cod etic, cat mai strict, celor ce vor ajunge in guvern sau in functii de mare responsabilitate.

Profesionalism, patriotism-PRP va atrage in procesul de guvernare oameni bine pregatiti profesional, patrioti decisi ca Romania sa prospere.

Probitate -PRP intentioneaza o implicare serioasa in implementarea unor reforme la nivel European, care sa evite fraudele, crizele si blocajele.

Prosperitate, progres, modernitate – PRP va promova dezvoltarea si modernizarea invatamantului, prin programe si actiuni de formare si afirmare a tineretului si va sustine activitatea de cercetare.”

Cu toate aceste gânduri a plecat la drum și echipa din Călărași a Partidului Românilor de Pretutindeni, dornică să arate că e important să nu rămâi pe margine și doar să îți exprimi nemulțumirea, ci trebuie să te implici pentru a ajunge să îți atingi ținta, oricât de grea poate părea la fiecare început de drum.

5

Please enter banners and links.

Next Post

Comuna Ștefan-Vodă/George Avram - Un primar de 6 stele

lun apr. 11 , 2016
  George Avram, primarul comunei Ștefan Vodă, a ajuns aproape la finalul celui de-al 6-lea mandat. Asociația Comunelor din România i-a oferit Diploma “Primar de 6 stele”,  pentru că se numără printre cei 44 de primari, din România, care au 6 mandate. Geroge Avram este un primar care a reușit să […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!