Parcarea subterană din centrul Călăraşiului, o investiţie cu miză electorală

Print Friendly, PDF & Email

parcare subterana sConştient fiind de faptul că, anul viitor, la alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, nu va putea să vină în faţa electoratului călărăşean cu nicio realizare investiţională semnificativă, preşedintele Răducu Filipescu a adus în atenţia opiniei publice, în urmă cu, aproximativ, o lună de zile, necesitatea construirii unei parcări subterane cu o capacitate de 300 de locuri, în zona de centru a municipiului Călăraşi. Ba chiar şi-a dat şi cuvântul de onoare în faţa consilierilor judeţeni că va realiza acest obiectiv. Şi cum, bani europeni nu vor fi, în perioada următoare, pentru o asemenea investiţie ce se ridică la câteva milioane de euro, finanţarea acesteia va trebui să fie asigurată, atât din bugetul Consiliului Judeţean cât şi din bugetul primăriei Călăraşi. Cu toate acestea, preşedintele Răducu Filipescu s-a declarat hotărât să demareze construirea parcării subterane, în cursul acestui an, chiar dacă preţul acestei investiţii este unul destul de costisitor. ,, Zilele acestea m-am întâlnit cu o echipă din primărie şi am discutat pe această temă. Decizia este să facem această parcare. Numai că sunt de făcut foarte multe formalităţi legale. În primul rând, trebuie să ne asociem cu primăria, apoi , trebuie să obţinem avizul din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru zona care o deţine Prefectura, După ce vom face asocierea cu primăria, vom derula licitaţia pentru contractare firmei care va realiza studiul de fezabilitate, apoi, vom face o nouă licitaţie pentru proiectarea şi execuţia construcţiei propriu-zise. Noi (n.r. Consiliul Judeţean) vom finanţa construirea parcării subterane, urmând ca partea de deasupra să se amenajeze prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană. Dacă nu vor exista contestaţii la licitaţii, eu cred că începem construcţia parcării, anul acesta, undeva, la începutul toamnei. Însă, lucrările vor fi derulate şi anul viitor “, a spus Răducu Filipescu.

Dar, în privinţa realizării parcării subterane, primarul Daniel Drăgulin are o altă părere.

Daniel Drăgulin: ,,nu cred că este oportun să începem anul acesta construcţia parcării”

,,Am discutat cu domnul Filipescu în privinţa construcţiei parcării subterane. În principiu, sunt de acord cu ideea dumnealui. Chiar la ultima sedinţă de Consiliu Local am aprobat Acordul de Principiu privind această investiţie. Însă, nu cred că este oportun să începem, anul acesta, lucrările la parcarea subterană”.Dar, în acelaşi timp, nu ascund faptul că această investiţie este binevenită pentru municipiul Călăraşi, deoarece decongestionează traficul din zona de centru. Mă gândesc foarte atent şi mă voi consulta cu colegii mei din Consiliul Local si din primărie dacă este necesar să începem execuţia lucrărilor, în acest an. După părerea mea, nu este bine să începem execuţia lucărilor. În afară de asta, nu cred că cei 2 milioane de euro, preconizaţi a fi investiţi, vor fi suficienţi. Pentru o lucrare de o asemenea anvergură este nevoie de mult mai mulţi bani. În prezent, municipiul Călăraşi se confruntă cu o altă mare problemă, aceea a infrastructurii stradale, pe care trebuie să o rezolvăm cât putem de repede”, a precizat primarul Drăgulin.

Construcţia parcării subterane nu este o necesitate de strictă urgenţă, în condiţiile în care priorităţile în municipiul Călăraşi sunt cu totul altele. Însă timpul ne va demonstra dacă această construcţie, cu o mare miză electorală, va fi realizată.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Jandarmeria Călăraşi, la ceas aniversar

joi apr. 2 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 2 aprilie, a.c., în intervalul orar 11.00 – 13.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a organizat o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, ce au avut loc loc în Parcul Dumbrava din municipiul Călăraşi. La […]