Neînțelegerile dintre primăria Călăraşi şi societatea Alitrans, tot mai acute

art. alitrans si primarieDupă ce a fost nevoită să  achite acestei societăţi câteva zeci de miliarde de lei vechi, în baza unor hotărâri  irevocabile date de instantă, în prezent,  primăria nu mai plăteşte, de două luni de zile, subvenţiile către această societate, ce asigură, în municipiul Călăraşi, serviciul public de  transport local. Motivul este unul singur: contractul dintre primărie şi Alitrans nu mai este valabil, fapt confirmat şi de ANRSC care, printr-o adresă trimisă municipalităţii, în primăvara acestui an, arată că  relaţiile contractuale dintre primăria Călăraşi şi societatea Alitrans au încetat, conform prevederilor legale. În aceeaşi adresă, ANRSC solicită primăriei Călăraşi să scoată la licitaţie serviciul de transport local. ,,În luna octombrie a fost scos la licitaţie acest serviciu, dar nu s-a prezentat niciun ofertant care să cumpere caietul de sarcini. De două luni nu am mai plătit serviciile către Alitrans, pentru că ANRSC-ul ne-a  precizat, foarte clar, faptul că valabilitatea contractului a expirat. La licitaţia pe care am organizat-o în luna octombrie,  Alitrans nu s-a prezentat.  În prezent, serviciul de transport local funcţionează ilegal, în lipsa unui contract de prestări servicii. Pe de altă parte, cei de la Alitrans au  contestat în instanţă Hotărârea  de Consiliu Local, prin care se aprobă conesionarea serviciului de transport local. La sfârşitul  lunii noiembrie  vom înainta şi noi actele către Judecătorie pentru a ne lămuri dacă mai este valabil sau nu, contractul!”, a spus edilul Drăgulin.

primarie sediu sDe-a lungul timpului, relaţiile dintre primăria Călăraşi şi societatea Alitrans au fost destul de dificile, din cauza disputelor avute în instanţă, dar şi prevederilor legislative, destul de întortocheate, în ceea ce priveşte asigurarea serviciului  public de transport local. Despre toate aceste aspecte, vom reveni, cu amănute, în  următoarea ediţie a ziarului Actualitatea de Călăraşi.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

“Omenirea este datoare să ofere copiilor ce este mai bun din ce are de oferit”

sâm nov. 30 , 2013
Săptămâna trecută a fost marcată de o serie de acţiuni care au avut în centru copii. Miercuri, 20 noiembrie, la Parlament, cu ocazia Zilei Universale a Drepturilor Copilului, Camera Deputaţilor şi UNICERF România au organizat o dezbatere dedicată acestei cauze. „În prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi a Ministrului […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!