Muzeul Municipal Călăraşi îşi pune amprenta în lumea culturală a urbei

Print Friendly, PDF & Email

 Edilul  Municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, împreună cu coordonatorul Muzeului Municipal Călăraşi, Florin Rădulescu au susţinut, miercuri, 7 februarie, o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentată activitatea acestei instituţii.

Aşa cum se cunoaşte, Primăria Municipiului Călărași a înființat în anul 2014 Muzeul Municipal, în clădirea unde a funcționat primăria, între anii 1888 -2013. Muzeul a luat ființă în urma donațiilor făcute de călărășeni și pe baza colecțiilor puse la dispoziție pentru a fi expuse.
Muzeul Municipal are o activitate complexă depășind stadiul în care muzeele aveau doar funcții de depozitare și de valorificare a obiectelor prin expoziții sau materiale publicitare. Muzeul Municipal este un muzeu viu, un loc unde se poate petrece timp liber în mod plăcut se pot lectura cărți, se poate modela sau fabrica unele obiecte din hârtie.

Încă de la deschidere a fost înființat un atelier de modelaj și olărit care a fost dotat cu o roată de olărit, un cuptor de ars ceramic cu o capacitate de 60 de litri și 3 roți pentru formare și decorare, dezvoltarea acestui atelier făcându-se în urma solicitărilor. Aflând de politica de sponsorizare a societății TRANSGAZ SA Mediaș, a fost depusă o aplicație în cadrul Programului de Responsabilitate Socială, dezvoltat de companie. Astfel, prin contractual nr.36/2017, UAT Municipiul Călărași a obținut pentru Muzeul Municipal Călărași suma de 10.000 lei, folosită pentru achiziționarea a trei roți electrice de olărit, tip OHK-2, în valoare de 9228,45 lei și cinci roți pentru decorare, model 305, în valoare de 928,2 lei.

Începând cu această lună atelierul va deveni funcțional pentru desfășurarea activităților cu copii.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă,au fost prezentate  şi noile obiective pe care Primăria Municipiului Călărași le are în vederea revitalizării unor clădiri vechi și monumente istorice. După cum se ştie, Poșta Veche va fi restaurată cu ajutorul fondurilor europene, iar fostul Cinematograf Victoria se află deja în proiectare și în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Muzeul Municipal a devenit, chiar din primul an de la înfiinţare, un adevărat reper în activitatea socio-culturală a comunităţii călărăşene prin multitudinea şi varietatea evenimentelor pe care le-a organizat sau le-a găzduit( expoziţii de pictură, sculptură,acuarelă, fotografie, spectacole  muzicale, lansări de carte, serate literare, dar şi activităţi extraşcolare ). Până în prezent, i-au trecut pragul, aproximativ, 3600 de vizitatori.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Anunt public privind depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu

mar feb. 13 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱SC FAB-COP SRL si SC PESCARUSUL ALBASTRU SRL anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Construire sarpanta, interventii, reconfigurare spatiala si schimbare partiala de destinatie constructii ,,Complex pescarus”, amplasat in Bulevardul 1 Mai, nr. 1, Localitatea Calarasi, Judetul […]

Te mai poate interesa