Municipiul Călăraşi sărbătoreşte 422 de ani de atestare documentară

Print Friendly, PDF & Email

În aceste zile, cetatea de pe malurile Borcei a îmbracat straie de sărbătoare. Municipiul Călăraşi marchează 422 de ani de  atestare documentară, printr-o serie de manifestări festive, menite să evidenţieze însemnătatea acestui eveniment.

Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Călăraşi a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, la sala de spectacole „Barbu Ştirbei”, când municipalitatea călărăşeană a primit oaspeţi de peste hotare. În aceste zile,sunt prezenţi la Călăraşi reprezentanţi ai Ambasadelor Belarus şi Moldova, oficialităţi din oraşul Călăraşi( Republica Moldova),  precum şi din oraşele bulgare, Silistra, Razgrad şi Dve Mogili.

Într-un cadru festiv şi solemn, primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin a ţinut să aducă în atenţie importanţa  acestui eveniment în viaţa comunităţii.

În aceste zile, oraşul nostru aniversează 422de ani de atestare documentară. Nu întâmplător, această mare sărbătoare se desfăşoară într-o lună a cărei zodie este Balanţa care înseamnă echilibru,echidistanţă, lucruri care trebuie  să le avem, mereu de-a lungul vieţii. Şi sunt convins că au parte de acestea, toţi călărăşenii.

Încercăm în aceste zile să facem ceva pentru noi toţi, să descreţim frunţile, încercăm să ne simţim bine.  Dorim , în acelaşi timp, să  dăm o altă valoare acestor zile.  Credem că astfel   vom demomnstra respectul pe care îl avem pentru dumneavoastră. Am dorit să deschidem aceste manifestări prin a onora pe cei care ne reprezintă, cu cinste,pe plan naţional şi internaţional. Dumnezeu să ne binecuvânteze pentru  tot ceea ce facem pentru acest oraş! Mulţumesc Consiliului Local, pentru sprijin dar şi totutur colegilor care s-au implicat pentru buna desfăşurarea acestui deosebit eveniment. La mulţi ani Călăraşi ! La mulţi ani, călărăşeni!”, a spus primarul Daniel Ştefan Drăgulin.

A fost oferit titlul de „ Cetăţena de Onoare” pentru : col(r) Dumitru Mardare; ing. Constantin Muşat . Totodată a fost conferit titlul de „Cetăţean de Onoare  (post mortem ) prof. dr. Panait I. Panait; prof. dr. Constantin Bogdan şi fostului viceprimar al municipiului Călăraşi, Picu Şişman.  Tânărul călărăşean Cosmin Şuţu a  fost premiat pentru  realizarea filmului „ Din dragoste pentru Călărăşi” . Tototdată, cei mai buni, sportivi şi  elevi călărăşeni care au avut bune rezultate la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale,  alături de cadrele didactice care i-au îndrumat, au primit diplome şi premii în bani.  De asemenea, au primit  diplome aniversare, foştii viceprimari şi  primari ai Municipiului  Călăraşi, parlamentari, consilieri locali şi reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean .

Pe scena sălii de spectacole, tânărul muzician Răzvan Stoica  a susţinut un concert de înaltă ţinută artistică cu vioara Stradivarius. El a fost acompaniat, la pian de Andreea Stoica.

Pe platoul din faţa Prefecturii s-a desfăşurat Concursul naţional de Folcor „La fântâna dorului”, sub patronajul Palatului Copiilor Călăraşi, unde o serie de ansambluri folclorice ale elevilor, din mai multe judeţe din ţară, au susţinut desoebite momente artistice.

În după amiaza aceleiaşi zile, la restaurantul Hestia au fost sărbătorită „ Nunta de Aur”unde 45 de cupluri şi-au reînnoit jurămintele după 50 de ani de căsătorie, în faţa primarului Daniel Drăgulin . Naşi au fost  Mărgărit Sârbu( secreaturl primăriei Călăraşi ) şi soţia sa, Valentina.

Seara, în faţa  călărăşenilor, au susţinut un spectacol  deosebit, artiştii locali precum şi renumitul interpret de muzică populară, Petrică Mâţu Stoian.

Ziua de duminică, 24 septembrie, va debuta la ora 10.00, pe platoul din fața Prefecturii, unde, timp de o oră, vor avea loc un concurs de table, dar și jocuri și concursuri  distractive pentru copii. În același interval orar, pe treptele Centrului cultural Barbu Știrbei, vor avea loc meciuri demonstrative oferite de secția de box a CSM Călărași, dar și o demonstrație de culturism oferită de Clubul sportiv Fortus Călărași.

Programul zilei de duminică, 24 septembrie, este completat de:

Orele 10.00-10.30: Meci de fotbal pe stadionul NAVROM între două echipe formate din foști fotbaliști călărășeni

Orele 12.00-13.00: Premierea, pe scena din fața Prefecturii, a elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor cu rezultate deosebite

Orele 12.30-13.00: Binecunoscuta paradă a motocicliștilor pe un traseu din municipiul Călărași ce va avea punct final kilometrul 0

Orele 18.00-20.00: Gala concursului național de cântec popular ”La fântâna dorului”, pe scena din fața prefecturii

Orele 20.00-21.00– Momente artistice oferite de tinerele talente călărășene și de formația de estradă din Călărași, pe scena din fața Prefecturii

Orele 21.00-22.00- Concert VOLTAJ

Orele 22.00-22.30 – Încheierea evenimentului printr-un spectacol cu fachiri și efecte speciale cu foc, pe treptele Centrului Cultural Județean.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Un caz confirmat infecția cu virus West Nile, la o persoană domiciliată în județul Călărași

lun sept. 25 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În data de 21.09.2017, Institutul Cantacuzino a confirmat infecția cu virus West Nile la o persoană domiciliată în județul Călărași, persoană de sex masculin ,65 ani, domiciliată în mediul rural cu afecțiuni cronice preexitente. Starea generală în prezent este ameliorată, dar se adlă încă spitalizat […]