„Modernizarea, reabilitarea şi echiparea Liceului Danubius, Călăraşi”, pe agenda de lucru a Primăriei Călărași

Print Friendly, PDF & Email

  În ședința de Consiliu Local a fost aprobată documentația tehnico-economică si indicatori tehnico-financiari pentru investiția in cadrul proiectului cu titlul „Modernizarea, reabilitarea şi echiparea Liceului Danubius, Călăraşi”

Valoarea totală a proiectului este de  2.029.391,37  lei, inclusiv TVA.

În expunerea de motive, inițiatorul proiectului, primarul Daniel Ștefan Drăgulin, menționează :

,,Documentația tehnico-economică la stadiul DALI pentru proiectul „Modernizarea, reabilitarea şi echiparea Liceului Danubius, Călăraşi”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, are ca justificare următoarele:

Una din preocuparile principale ale administratiei municipiului Călărași o reprezinta educatia la standarde cat mai înalte. Infrastructura educationala este un punct de baza pentru educatie, pentru dezvoltarea profesionala, ce poate influenta activitatea economica si productivitatea, mobilitatea fortei de munca. Implementarea proiectului va contribui la cresterea calitatii infrastructurii educationale si la asigurarea accesului la o educatie de bună calitate.

Liceul este format dintr-o serie de cladiri care au functiuni diferite si terenuri de sport destinate desfasurarii activitatilor si orelor din program.

Cladirea principala adaposteste salile de clasa in care se desfasoara orele de curs. Aceasta se afla in stare de functionare buna, clasele fiind dotate corespunzator. O alta cladire din incinta liceul este cea destinata atelierelor de practica, unde elevii claselor vocationale  isi desfasoara orele de practica. La fiecare nivel sunt organizate ateliere de strungarie, sudura, electromecanica,etc

Prin proiect, se urmăreşte reabilitarea corpului C3 – etajele 1 și 2 și a corpului C6.

Se propun următoarele lucrări:

  • Reparații tencuieli;
  • Gletuire și vopsitorii lavabile pereți;
  • Desfacere și înlocuire finisaje pardoseală;
  • Desfacere și înlocuire tâmplărie interioară și exterioară;
  • Reabilitare instalații termice, electrice și sanitare.

 Proiectul isi propune sa contribuie la asigurarea accesului la un proces educational de calitate si la un mediu cat mai bun pentru desfasurarea activitatii elevilor si cadrelor didactice.

Caracterul urgent de aprobare vine ca urmare a inchiderii perioadei de depunere a proiectelor pe Axa prioritara 4 -Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, din POR 2014-2020, la data de 29.03.2019 ora 12. In acest sens, precizam ca dupa aprobarea documentatiei in Consiliul Local, sunt necesare si alte operatiuni privind incarcarea proiectului in MySmis.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Senator Filipescu: “PNL Călărași va fi în primele zece organizații”

mar apr. 9 , 2019
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Senatorul liberal Răducu Filipescu, vicepreședinte al PNL, este optimist în ceea ce privește șansele partidului din care face parte la alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, Filipescu recunoaște că, în regiunea Sud-Muntenia, PNL ar putea înregistra un scor  electoral mai mic decât cel la alegerile europarlamentare […]