Mii de călărăşeni sunt aşteptaţi la Târgul de toamnă

Print Friendly, PDF & Email

WP_20150901_001WP_20150901_006A intrat deja in tradiţie, ca toamna sa debuteze, la Călăraşi,  odată cu Târgul de toamnă.  Bâlciul, aşa cum ne-am obişnuit să-l denumim, a început deja pe 1 septembrie  şi se va finaliza pe 8 septembrie,  zi în care este prăznuită Naşterea Maicii Domnului, sărbătoare de mare însemnătate creştină. Aşa cum era de aşteptat, Serviciul Pieţe şi Oboare din cadrul primăriei Călăraşi   a pus la punct fiecare detaliu pentru o cât mai bună organizare a bâlciului din acest an. După cum a precizat Vasile Manea directorul Serviciului Pieţe şi Oboare, din cadrul  Primăriei Călăraşi,  au fost asigurate toate condiţiile.

Peste 130 de firme îşi  desfăşoară  activitatea la Târgul de toamnă

WP_20150901_003 „Târgul va avea aceeaşi structură ca şi anul trecut.Pe aleea de la intrarea în bâlci, vor fi comercianţii cu produse industriale, de la jucării, obiecte de uz casnic şi îmbrăcăminte,până la micii meşteşugari,cu mobilier,  obiecte de artizanat şi cu blănuri,dar şi vânzătorii de fructe.Tot la intrare, vor funcţiona şi alte  şase puncte ce comercializează produse de patiserie. În interiorul Târgului de toamnă, cei interesaţi, pentru că tot se apropie anul şcolar, pot găsi produse destinate copiilor,  de la îmbrăcăminte, până la rechizitele  şcolare. Şi în acest an, au venit firmele mici din judeţ dar şi din alte zone din ţară, ce comercializează produsele proprii de îmbrăcămite şi de încălţăminte din piele. Nu putem omite punctele de alimentaţie publică, restaurantele, unde călărăşenii pot consuma, în condiţii de siguranţă, toate produsele alimentare, deoarece, acestea sunt controlate, în permanenţă, de inspectorii  de la Direcţia de Sănătate  Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară din Călăraşi. Programul de funcţionare a teraselor şi patiseriilor  incepe  la orele dimineţii şi se termină  la orele 24,00″, a spus directorul Manea.

132 de societăţi comerciale funcţionează în bâlci

În acest an, funcţionează în bâlci, 132 de societăţi comerciale: 18  restaurante şi 96 de agenţi economici ce comercializează  diferite mărfuri industriale,5 producători agricoli de legume şi fructe, cinci agenţi economici  din domeniul  agro-alimentar, precum  şi opt societăţi cu parcuri de distracţii. De asemenea, Serviciul  Pieţe şi Oboare a asigurat toate utilitățile:  alimentare cu apă, energie electrică, grupuri sanitare şi serviciul de salubritate.

  Ordinea publică, asigurată de poliţişti şi jandarmi

Având în vedere numărul mare de vizitatori ce vor fi în bâlci, primăria a avut în vedere asigurarea ordinii publice, prevenindu-se astfel conflictele şi furturile din buzunare. Şi în acest an, vor patrula echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Jandameriei  şi de la Poliţia Municipală Călăraşi. La intrarea în bâlci va funcţiona şi un punct sanitar de prim ajutor, unde, un asistent medical va putea să intervină în unele situaţii de urgenţă.

 

 Târgul de toamnă din Călăraşi, renumit în toată ţara.

Buna organizare dar şi faptul că sunt asigurate  utilităţile necesare, de la aleile  interioare de acces, asfaltate, alimentarea cu apă, grupuri sanitare, alimentarea cu energie electrică, fac ca Târgul de toamnă din Călăraşi  să fie  renumit, mai ales în rândul comerciaţilor care colindă  întreaga ţară cu prilejul unor astfel de manifestări. Acest aspect este dovedit de faptul că, an de an creşte numărul vizitatorilor. Directorul Vasile Manea ne-a precizat că,în acest an, bâlciul va atrage peste 30.000 de călărăşeni, din întreg judeţul  dar şi din alte zone.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

D.G.A.S.P.C. Călăraşi scoate la concurs trei posturi contractuale

vin sept. 4 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(D.G.A.S.P.C.) Călăraşi, cu sediul în Călăraşi str. Bărăganului nr.1, orgaanizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiilor contractuale de execuţie, vacante, după cum urmează: 1.Asistent medical generalist-1 post –Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică(CRRN) Plătăreşti 2.Kinetoterapeut-1 post […]