A intrat deja in tradiţie, ca toamna sa debuteze, la Călăraşi, odată cu Târgul de toamnă. Bâlciul, aşa cum ne-am obişnuit să-l denumim, a început deja pe 1 septembrie şi se va finaliza pe 8 septembrie, zi în care este prăznuită Naşterea Maicii Domnului, sărbătoare de mare însemnătate creştină. Aşa cum era de aşteptat, Serviciul Pieţe şi Oboare din cadrul primăriei Călăraşi a pus la punct fiecare detaliu pentru o cât mai bună organizare a bâlciului din acest an. După cum a precizat Vasile Manea directorul Serviciului Pieţe şi Oboare, din cadrul Primăriei Călăraşi, au fost asigurate toate condiţiile.
Peste 130 de firme îşi desfăşoară activitatea la Târgul de toamnă
„Târgul va avea aceeaşi structură ca şi anul trecut.Pe aleea de la intrarea în bâlci, vor fi comercianţii cu produse industriale, de la jucării, obiecte de uz casnic şi îmbrăcăminte,până la micii meşteşugari,cu mobilier, obiecte de artizanat şi cu blănuri,dar şi vânzătorii de fructe.Tot la intrare, vor funcţiona şi alte şase puncte ce comercializează produse de patiserie. În interiorul Târgului de toamnă, cei interesaţi, pentru că tot se apropie anul şcolar, pot găsi produse destinate copiilor, de la îmbrăcăminte, până la rechizitele şcolare. Şi în acest an, au venit firmele mici din judeţ dar şi din alte zone din ţară, ce comercializează produsele proprii de îmbrăcămite şi de încălţăminte din piele. Nu putem omite punctele de alimentaţie publică, restaurantele, unde călărăşenii pot consuma, în condiţii de siguranţă, toate produsele alimentare, deoarece, acestea sunt controlate, în permanenţă, de inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară din Călăraşi. Programul de funcţionare a teraselor şi patiseriilor incepe la orele dimineţii şi se termină la orele 24,00″, a spus directorul Manea.
132 de societăţi comerciale funcţionează în bâlci
În acest an, funcţionează în bâlci, 132 de societăţi comerciale: 18 restaurante şi 96 de agenţi economici ce comercializează diferite mărfuri industriale,5 producători agricoli de legume şi fructe, cinci agenţi economici din domeniul agro-alimentar, precum şi opt societăţi cu parcuri de distracţii. De asemenea, Serviciul Pieţe şi Oboare a asigurat toate utilitățile: alimentare cu apă, energie electrică, grupuri sanitare şi serviciul de salubritate.
Ordinea publică, asigurată de poliţişti şi jandarmi
Având în vedere numărul mare de vizitatori ce vor fi în bâlci, primăria a avut în vedere asigurarea ordinii publice, prevenindu-se astfel conflictele şi furturile din buzunare. Şi în acest an, vor patrula echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Jandameriei şi de la Poliţia Municipală Călăraşi. La intrarea în bâlci va funcţiona şi un punct sanitar de prim ajutor, unde, un asistent medical va putea să intervină în unele situaţii de urgenţă.
Târgul de toamnă din Călăraşi, renumit în toată ţara.
Buna organizare dar şi faptul că sunt asigurate utilităţile necesare, de la aleile interioare de acces, asfaltate, alimentarea cu apă, grupuri sanitare, alimentarea cu energie electrică, fac ca Târgul de toamnă din Călăraşi să fie renumit, mai ales în rândul comerciaţilor care colindă întreaga ţară cu prilejul unor astfel de manifestări. Acest aspect este dovedit de faptul că, an de an creşte numărul vizitatorilor. Directorul Vasile Manea ne-a precizat că,în acest an, bâlciul va atrage peste 30.000 de călărăşeni, din întreg judeţul dar şi din alte zone.