Miercuri, 26 iunie, Primăria Călărași organizează activități specifice, dedicate Zilei Drapelului Național al României

Please enter banners and links.

Print Friendly, PDF & Email

Miercuri, 26 iunie, zi în care se sărbătorește Ziua Drapelului Național al României, în municipiul Călărași, sub coordonarea Centrului Militar Județean Călărași și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași ”General de brigadă Barbu Pârâianu”, cu participarea Primăriei Municipiului Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași și a Inspectoratului Școlar Județean Călărași, vor avea loc activități specifice care să cinstească stindardul românesc.

Spre deosebire de alți ani, manifestările vor începe la ora 09.45, la Monumentul Eroilor din zona Orizont, de unde, spre Km 0, va avea loc o defilare a structurilor militare aparținând IJJ și ISU cu drapelul de luptă al IJJ, dar și cu drapelul din centrul municipiului Călărași care va fi coborât, într-un ceremonial, în seara zilei de 25 iunie și dus, spre sfințire, la Biserica Sf. Nicolae, unde va sta toată noaptea.

Mai mult, pe același traseu, Orizont-Km. 0, un grup de elevi va purta cu mândrie un steag de dimensiuni mari (9 m x 6 m) pus la dispoziție de Primăria Municipiului Călărași.

Sunt așteptate să se alăture activităților, autoritățile locale și județene, dar și călărășeni care își doresc să trăiască emoția cinstirii celui mai important simbol al României – Drapelul Național.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

ANUNT DE LANSARE

lun iul. 1 , 2019
Please enter banners and links.
0Shares