Membrii Clubului INTERACT Călărași au marcat Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar

Luna octombrie este recunoscută ca Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar, instituită de către Organizația Mondială a Sănătății. Campania este simbolizată de o panglică roz, un simbol utilizat în întreaga lume.
Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani; 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

În acest context, la începutul săptămânii, membrii Clubului INTERACT Călărași au marcat lupta împotriva cancerului la sân. Aproximativ, 20 de tineri liceeni au interacționat cu femeile întâlnite pe stradă, în zona Orizont, prezentând avantajele prevenției și riscurile îmbolnăvirii.

“Am distribuit, împreună cu colegii mei, flori roz, de care am atașat flyere informative despre această boală nemiloasă, care face multe victime în rândul femeilor. Am întâlnit persoane care ne-au împărtășit din experiența lor tristă de viață și cum au rămas fără persoane dragi, răpuse de cancer.
Clubul Interact se află la începutul activității sale, în Călărași, membrii fiind liceeni care vor să se implice în evenimente caritabile. Campania noastra dedicată conștientizării unei boli frecvent întâlnită la femei, cancerul mamar, este doar prima dintr-o serie de evenimente pe care le vom organiza. Următoarea acțiune va fi pe data de 30 octombrie, când, alături de membrii noștri, dar și de alți liceeni, vom sărbători Halloween-ul. Va fi o ocazie de a petrece împreună, dar și de a ne cunoaște mai bine.”, ne-a declarat Luca Ștefan Popescu, președintele Clubului Interact Călărași.Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

AJOFM Călărași organizează vineri, 27 octombrie 2023, Bursa Locurilor de Muncă

joi oct. 26 , 2023
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași (AJOFM Călărași) organizează vineri – 27 octombrie 2023, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenții Promoției 2023. Acțiunea se va desfășura începând cu ora 09.00, în următoarele locații: Călărași – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași; Oltenița – Agenția Locală pentru […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!