Marian Dinulescu:,,am optat pentru o funcţie politică şi am preferat să las salariul mare de la Casa de Asigurări de Sănătate

Print Friendly, PDF & Email

foto dinulescuAles de curând vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu a ţinut, marţi 13 ianuarie, o conferinţă de presă, pentru a prezenta unele aspecte importante desprinse din activitatea sa de director executiv al Casei Judetene de Asigurări de Sănătate(CJAS), instituţie pe care a condus-o timp de şase ani de zile. Marian Dinulescu s-a arătat mulţumit de modul cum a decurs relaţia dintre CJAS Călăraşi şi furnizorii de servicii medicale din judeţ. ,, Am satisfacţia că, în cei şase ani de zile, cât am condus Casa de Asigurări de Sănătate, aceasta nu a ajuns nicodată în presa naţională în ceea ce priveşte activităţile ilicite care ar fi putut să le facă furnizorii de servicii medicale. După părerea mea, este cea mai mare realizare. Atunci când am întâlnit deficienţe aflate la limita legii le-am îndreptat, informându-i pe cei care ar fi putut să facă ilegalităţi, dar am aplicat si sancţiuni, atunci când a fost cazul. Am lăsat Casa de Asigurări de Sănătate într-o situaţie bună. Călăraşiul a fost printre primele judeţe care au implementat Sistemul Informatic Unic integrat al Asigurărilor de Sănătate din România (SIUI) iar,în ultimii trei ani de zile, indicatorii de performanţă din cadrul contractului meu de management i-am îndeplinit în proporţie de peste 90%. Anul trecut, am îndeplinit 47 din cei 50 de indici de performanţă, însă, în cadrul CJAS Căăraşi persistă unele probleme legate de lipsa de personal dar şi de promovarea în grade superioarea unor funcţionari publici din instituţie”, a spus Marian Dinulescu. Multora dintre călărăşeni li se pare inexplicabil faptul că Marian Dinulescu a preferat să ocupe o funcţie de conducere la Consiliul Judeţean, unde va primi un salariu mult mai mic decît cel pe care îl primea la Casa de Sănătate, valoarea acestuia fiind de peste 60 de milioane de lei vechi, net. El a ţinut să lămurească şi acest aspect. ,, Eu am şi o funcţie politică în PNL Călăraşi, după cum se ştie, deţin funcţia de vicepreşedinte. Am optat pentru o funcţie publică politică, şi am preferat să las salariul mult mai mare pe care îl primeam la CJAS pentru că, domnul Răducu Filipescu mi-a cerut sprijinul şi a dorit să îl ajut în conducerea Consiliului Judeţean”, a mai adăugat Dinulescu.

În prezent, conducerea CJAS Călăraşi este sigurată interimar de către Guţu Gabriana, până când se va organiza un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de director executiv.

Potrivit unor surse neoficiale, se pare că, la conducerea acestei instituţii, se pregăteşte să vină dr.Dan Cristodor, preşedintele PSD Călăraşi.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Pensionarii beneficiari de indemnizaţii sociale îşi vor primi drepturile băneşti, după 23 ianuarie

mie ian. 14 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Începând cu luna ianuarie 2015, pensionarii vor primi indemnizaţii sociale majorate. Prin Legea nr. 86/2014 a Bugetului de Stat pe anul 2015, publicată la data de 30 Decembrie 2014, cuantumul indemnizaţiei sociale pentru pensionari a crescut de la 350 lei la 400 lei. În scopul […]