Managementul actual al Spitalului Județean Călărași menține starea de nemulțumire, în rândul angajaților

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță,  a organizat o conferință de presă unde l-a adus pentru a oferi date despre organizarea spitalului, pe managerul interimar, Silviu Didilescu.

După o radiografie făcută activității din Spitalul Județean de Urgență Călărași, de către managerul Didilescu, președintele Vasile Iliuță a fost întrebat ce așteptări are de la noua conducere a spitalului.

Acesta a declarat că  vrea ca actualul manager să organizeze foarte bine activitatea spitalului, preferând atât ca managerul, cât și președintele Consiliului de Administrație, Marius Militaru, care l-a înlocuit pe Rareș Ionescu, să nu fie din municipiu, pentru a nu exista influențe în activitatea lor.

Mizez pe abilitățile domnului Didilescu privind organizarea spitalului, în cele 6 luni de zile, dar și în ceea ce privește alegerea noului manager care va ocupa funcția prin concurs. Acesta va duce mai departe activitatea spitalului, pe  restructurarea pe care noi o gândim să o facem în luna martie.

Discuția purtată cu dl Didilescu, atunci când i-am propus să vină la Călărași, a fost pentru o perioadă de 6 luni. Ținând cont că are experiență de manager de spital (n.red. în Deva) i-am cerut să se ocupe de reforma spitalului, ca să revina la normalitate activitatea de aici. Nu se va înscrie la concurs. Cred că soluția este ca să punem oamenii care sunt competenți pe funcții, pe diverse compartimente,  și să putem face spitalul funcțional.

Am considerat că dacă vine cineva din exterior, nepotismele, prieteniile și sentimentele vor dispărea și nu am mai vrut să fie intervenții din toate zonele care să ducă la o nereușită. De aceea am ales să fie și un nou președinte al Consiliului de Administrație al spitalului, în locul lui Rareș Ionescu, prin numirea lui Marius Militaru.

L-am rugat să facă un pas în spate pentru a putea duce proiectul la bun sfârșit, ca să nu mai existe influențe, și nu am vrut să îl pun într-o situație nefavorabilă pe Rareș, mai ales că erau deja destule situații neplăcute, iar presiunile apăruseră. L-am ales pe dl Militaru pentru că nu e din municipiul Călărași, unde sunt multe interese și, fiind consilierul meu, de la începutul mandatului, pe problema spitalului, am considerat că știe cel mai bine ce se întâmplă acolo, iar  împreună cu Silviu Didilescu să facă echipă.”, a spus presedintele Iliuță.

De altfel, atât managerul spitalului, Silviu Didilescu, cât și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului, Marius Militaru, sunt două persoane controversate, conform presei naționale, primului fiindu-i reproșat comportamentul față de subalterni, în perioada manageriatului asigurat la spitalul din Deva, http://www.ziare.com/deva/stiri-actualitate/didilescu-a-demisionat-de-la-conducerea-spitalului-judetean-3001790 , dar și la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, iar cel de-al doilea, Marius Militaru, fiind în cercetare, pentru fapte de natură penală http://www.evz.ro/scandal-fara-precedent-finul-lui-cristan-busoi-numit-la-conduce.html.

De altfel, și la Călărași, atitudinea managerului Silviu Didilescu este contestată de o parte dintre angajați, care nu au făcut până acum vreo plângere oficială, preferând să își păstreze anonimatul. Atât în rândul personalului medical, cât și al celorlalți angajați, există nemulțumiri față de limbajul managerului, dar acesta a infirmat că l-ar caracteriza un astfel de comportament:

“Angajații sunt nemulțumiți, bineînțeles, mai ales cei de la administrativ. Pe unii îi deranjează că pun întrebări, că cer acte de acum 6 luni, de-acum 1 an, pe care le-au semnat chiar ei. E logic ca oamenii aceștia să fie nemulțumiți. Să știți că nu am înjurat pe niciun angajat al spitalului, nu am țipat și nu cred că poate spune nimeni că am făcut asta, deși sunt crescut in Floreasca și pot folosi cuvinte care sunt tot din limba română. Dar niciodată, în mod direct, față de un angajat, nu am vorbit urât. Știu, din trecutul meu, că astfel de zvonuri sunt ușor de scos. Ce poți să îi zici unui barbat? Că bea, că înjură și că e afemeiat!”, a spus managerul Didilescu.

Demisii în rândul medicilor

Situația din spitalul Județean Călărași nu e nici pe departe liniștită, după ce câțiva medici au spus că își vor da demisia, doar una fiind înregistrată oficial, cea a medicului neurolog, Denisa Lefter. Alți doi medici, de care depind două secții importante: ATI – unde singurul medic este Eliza Gerea și Cardiologia- unde angajat este tot un singur medic, Andra Condac, sunt pe picior de plecare, nemulțumite de atitudinea conducerii Spitalului Județean de Urgență.

Referitor la acest luru, managerul Didilescu ne-a declarat:

“Nu avem înregistrată decât o demisie, cea a medicului neurolog, care urma să discute, astăzi, cu directorul medical, și sper să revină asupra deciziei. Nu știu de alte demisii.”

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarele 4 luni, cât au mai rămas din mandatul actualului manager, care spune că nu va candida pentru acest post când i se va încheia contractul, dar începutul este destul de furtunos, liniștea necesară desfășurării activității rămânând un deziderat neatins încă, de vreun manager, cel puțin, în ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călărași și-a lansat pagina de facebook

lun feb. 20 , 2017
Primăria Municipiului Călărași anunță lansarea paginii oficiale de Facebook, un instrument care vine în completarea satisfacerii nevoilor de comunicare ale instituției, pe de o parte, și ale călărășenilor, de cealaltă parte. Adresa o găsiți la link-ul https://www.facebook.com/primariacl/ , acolo unde călărășenii pot obține informații despre activitatea curentă a Primăriei Municipiului […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!