Locatarii blocului A38 ripostează faţa de declaraţiile făcute de Dan Cristodor

Print Friendly, PDF & Email

2014-10-31 11.00.53Venind în completarea declaraţiilor emise, în necunoştinţă de cauză, de către preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi locatarii afectaţi de explozia din seara zilei de 25 decembrie 2013 fac următoarele precizări:

  • Motivul pentru care locatarii au ales momentul pentru expunerea mesajelor pe faţada blocului este acela că dacă nu am fi făcut acest gest în plină campanie electorală nu am fi fost luaţi în seamă, lucrurile tergiversându-se, aşa cum se întâmplă de 10 luni. Atenţia guvernanţilor este foarte sensibilă în acest timp şi era momentul propice să fim băgaţi în seamă, modul nostru de protest fiind singura modalitate de a capta atenţia. Menţionăm că toate demersurile noastre către instituţiile statului au rămas fără un răspuns rezonabil.
  • Cu privire la afirmaţia domnului Dan Cristodor, preşedintele PSD Călăraşi, că nemulţumirile locatarilor ar trebui îndreptate către societatea de distribuţie a gazelor şi către firmele de asigurări trebuie să facem precizarea că în lipsa finalizării anchetei nu există un „vinovat”, iar poliţele de asigurare obligatorii nu acoperă acest tip de incident.
  • În acest moment, ancheta privind explozia din 25 decembrie 2013 este în desfăşurare, nu s-a stabilit cu exactitate un vinovat, drept pentru care nu ne putem îndrepta cu o acţiune în justiţie contra nimănui. Sperăm ca anul viitor să avem date certe ca să putem demara un proces care ar putea dura câţiva ani.
  • Deşi structura de rezistenţă a blocului este vizibil compromisă, lucru ce reiese şi din expertiza efectuată de Inspectoratul General în Construcţii Bucureşti, nimeni nu ne dă nici un răspuns dacă blocul este locuibil. Precizăm că expertiza efectuată arată că la un cutremur de peste 6 grade construcţia este în pericol de prăbuşire.
  • Am încercat toate căile legale de sesizare a autorităţilor. Vicepremierul Gabriel Oprea care a venit de mai multe ori la Călăraşi a promis ajutor pentru refacerea blocului. Deşi am avut încredere în promisiunile domnului Oprea, pînă la această oră nimeni nu a primit nimic.
  • NU DORESTE NIMENI POMANĂ!
  • Guvernul putea disponibiliza o sumă din Fondul de Rezervă Bugetară pentru remedierea situaţiei de la Călăraşi, urmând ca banii să fie recuperaţi de către Guvern de la vinovaţii stabiliţi în urma finalizării anchetei.
  • I-am ruga pe toţi cei care fac afirmaţii în necunoştinţă de cauză să se pună în locul bărbatului care şi-a pierdut soţia ori a tânărului care a rămas fără mamă sau în locul nostru, al celor care au rămas fără case şi apoi să deschidă gura.

Sperăm încă la o rezolvare a situaţie şi la faptul că guvernanţii îşi vor aduce aminte de promisiunile făcute la Călăraşi!

Locatarii blocului explodat în 25 decembrie 2013

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Daniel Drăgulin, atac dur la Răducu Filipescu

vin oct. 31 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Ultima săptămână de campanie electorală, înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, a fost una extrem de fierbinte în municipiul Călăraşi. Zilele acestea, Alianţa Creştin Liberală a distribuit pliante în care primarul Daniel Drăgulin este catalogat ca fiind mincinos şi este   acuzat că a […]