Liviu Muşat, achitat de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de corupţie: „Ne vom susţine, în continuare, neviovăţia şi la Curtea de Apel Bucureşti”

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr. ing. Liviu Muşat a fost achitat înntr-un dosar de corupţie în care a avut calitatea de inculpat. Vineri, 26 mai, instanța de judecată, Tribunalul București a decis achitarea directorului ADR Sud Muntenia, în dosarul nr. 24754/3/2015, deschis de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prin care au dispus trimiterea în judecată, din calitatea de inculpat, a directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr ing. Liviu Gabriel Mușat, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție. Achitați în cadrul aceluiași dosar figurează Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR în cadrul ADR Sud Muntenia, și Dragomir Scripcă, expert în cadrul Biroului Județean Ialomița al Agenției. Sentinţa nu este definitivă.

În cadrul unei conferinţe de presă, dr. Ing. Liviu Muşat  directorul ADR Sud Munteţia a  dat unele detalii suplimentare privind derularea acţiunii penale  în care a fost implicat.

“În cele 31 de luni, de când s-a deschis acest dosar,  eu şi ceilalţi, doi colegi ai mei, ce totalizăm, împreună, 50 de ani de activitate, în Agenţie,  am reuşit să ne îndeplinim atribuţiile de serviciu aşa cum am făcut-o şi  până atunci. Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru modul cum  au înţeles şi cum ne-au tratat în această perioadă. Am beneficiat de suportul lor, integral. Noi vom merge, în continuare,  cu dovezi palpabile şi la instanţa superioară, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a dovedi,  în continuare,  nevinovăţia. Cea mai mare frustrare a mea, în această perioadă, a fost legată de faptul că am fost trimis în judecată fără să mi se spună că unde am greşit sau ce ilegalităţi am făcut. Ni s-a spus, doar atât, că ne-am făcut defectuos treaba. Am avut mai multe încercări de a lămuri această situaţie, dar, din păcate, Parchetul nu a răspuns solicitărilor  noastre.

În schimb, am avut totalul sprijin al Consiliului de Dezvolare Regională, atât pe mandatul în care a fost preşedinte, domnul Răducu Filipescu, cât şi pe actualul mandat,  şi, niciodată, nu s-a pus în discuţie suspendarea mea din funcţie.” a precizat dr. ing. Liviu Muşat.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Salariații Prefecturii Călărași vor protesta miercuri, 31 mai

mar mai 30 , 2017
Autor: Florentina Chiru 30.05.2017 Miercuri, 31 mai 2017, salariații din cadrul Instituției Prefectului – Județul Călăraşi organizează o acţiune de protest, prin purtarea unei banderole albe pe braţul drept pe timpul programului de lucru. Principala revendicare se referă la politica salarială discriminatorie a Guvernului României şi a Ministerul Afacerilor Interne […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!