“Let`s Do It, Danube!”: 2 premii, din competiție, merg la Călărași

În perioada februarie-iunie, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat cea de-a treia ediție “Let’s Do It, Danube!”, o competiție în premieră dedicată unităților de învățământ din județele dunărene, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, susținut de Kaufland România. Județul Călărași s-a remarcat prin câștigarea a 2 premii: Premiul I la categoria școlilor cu clasele V-XII – Liceul “Matei Basarab” din Mănăstirea; Premiul III la categoria școlilor cu clasele V-VIIIȘcoala Gimnazială “Mihai Viteazul  din Călărași, ambele constând într-un videoproiector, un laptop și un echipament multifuncțional.

Atelier reutilizare creativa 2Jurizarea participanților a fost realizată în fiecare etapă, iar însumarea punctajelor a dat clasamentul final. Valoarea totală a premiilor acordate pentru întreaga compețitie se ridică la 35 000 euro.

Marele premiu al competiției, un laborator de informatică în valoare de 15 000 de euro a ajuns la Colegiul Economic Delta Dunării din Tulcea.  Laboratorul cuprinde 30 de calculatoare, licențele necesare și mobilierul adecvat.

Laborator informatica

La nivelul județului Călărași, în cadrul activităților de mediu au participat 1369 părinți și copii. Dintre aceștia, 1091 de elevi și părinți au participat la training-uri ecologice, iar la concursul de colectare selectivă au fost colectate  2867 kg de deșeuri. Asociația care a organizat proiectul la nivelul județului este Asociația “Dunărea de Jos”.

Campania de educare ecologică în școlile din județele dunărene a implicat peste 17 245 de elevi și părinți. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativă a deșeurilor pentru copiii din clasele 0-IV (2578 elevi),  training-uri interactive pentru cei din clasele V-XII (6851 elevi) și pentru părinți (7726 părinți). De asemenea, a fost organizat si un concurs de colectare selectivă (34 506 kg deșeuri strânse) și un concurs de eseuri având tema “O comunitate sustenabilă” (unde au participat 204 elevi).

“Let`s Do It. Danube!” înseamnă, în primul rând, educare și responsabilizare. Este un proiect care vorbește tinerei generații, într-un mod prietenos și ușor de înțeles, despre resurse și modul în care le putem valorifica și economisi pe termen lung. Am descoperit în timpul activităților multă deschidere și dorință de a avea grijă de mediu, oameni tineri care înțeleg ce înseamnă respectul față de natură și față de resursele planetei. Felicitări câștigătorilor și mulțumim tuturor celor 155 de școli participante pentru implicare!” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

Este deja cel de-al treilea an în care susținem acest proiect unic, cu impact real în comunitățile dunărene. Educația este una dintre direcțiile cheie pentru Kaufland România, iar faptul ca vedem atât de mulți elevi dedicați în acțiuni pentru mediu ne bucură și ne încurajează. Mulțumim tuturor pentru implicare!” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

“Let’s Do It, Danube!” va include și o curățare a malurilor Dunării, care va avea loc pe 25 iunie, cu ocazia Zilei Dunării, în toate județele dunărene. Campania se va încheia cu o tabără organizată în luna iulie, în care cei mai implicați elevi și cadre didactice vor lua parte la activităti cu rol educativ legate de mediu.

training copii eco

 

“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și are loc în toate județele dunărene (Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

###

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect va rugam să contactați:

Anca Baniță, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

 

http://www.letsdoitromania.ro / http://www.facebook.com/LetsDoItRO

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

S.P.S.U. al Saint Gobain Glass şi S.V.S.U. Independenţa-câștigătorii pompierilor civili

lun iun. 13 , 2016
S.P.S.U. al Saint Gobain Glass şi S.V.S.U. Independenţa au ieşit învingătoare în urma desfăşurării concursurilor profesionale ale pompierilor civili. Cele două echipaje vor reprezenta judeţul la faza interjudeţeană În data de 11 iunie a.c., începând cu ora 08.00, în incinta complexului sportiv  municipal din Călăraşi, s-a desfăşurat etapa judeţeană a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!