Două licee călărăşene, pe podiumul competiției „Cluburile ecOprovocarea”

Premiere-CalarasiAmenajare-spatiu-verde-la-CalarasiLiceul Teoretic ,, Mihai Eminescu”  şi Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” din Călăraşi au fost desemnate căştigătoare în cadrul  competiției „Cluburile ecOprovocarea” . În cadrul unui eveniment festiv, desfăşurat în incinta Inspectoratului Școlar Județean Călărași, ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, în parteneriat cu TenarisSilcotub a anunțat sfârșitul celei de-a VI-a ediții a programului de educație non-formală și extrașcolară „Cluburile ecOprovocarea” precum şi  echipele câștigătoare.

Programul „Cluburile ecOprovocarea” s-a derulat în perioada septembrie 2015 – iunie 2016  în cadrul a două licee din Călărași, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” și Colegiul Economic, și alte 7 licee din țară, fiecare fiind reprezentat de o echipă formată din 3 profesori coordonatori și 15 – 20 elevi.

 

Împreună, liceenii din Călărași au reciclat peste 4 tone de deșeuri, au plantat 1.300 de puieți de arbori în perdeaua forestieră din localitatea Roseți, au derulat 35 de campanii de conștientizare pentru protecția naturii în diferite școli din județ, au adunat peste 850 de ore de voluntariat pentru comunitate.

Aceste rezultatele obținute de cluburile călărășene au determinat juriul să declare câștigătoare următoarele echipe: echipele responsabile de plantare, voluntariat și de evenimente pentru conștientizare din cadrul Clubului Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, echipa responsbilă de reciclare și echipa responsabilă de organizare a târgurilor pentru promovarea reutilizării resurselor din cadrul Clubului Colegiului Economic. Premiile constau în participarea celor 16 membrii ai echipelor câștigătoare în tabăra educațională organizată de ViitorPlus la sfârșitul lunii august, în localitatea Cheia, județul Prahova.

 

,,ecOprovocarea este un program prin care compania își continuă, în afara sferei sale de activitate, angajamentul și grija față de mediu. Investim în acest program pentru a genera o schimbare în societate, prin elevi care au prospețime, deschidere și energie să își însușească moduri de viață diferite, cu o grijă mai mare pentru mediul înconjurător,” a menționat Mirela Mihalcea,  Coordonator Dezvoltare Sociala în cadrul TenarisSilcotub.

 Rezultatele totale ale celei de-a VI-a ediții “Cluburile ecOprovocarea”: 9 Cluburi înființate; 12 Lideri de Club implicați (profesori pasionaţi de activităţi extrașcolare şi voluntariat), peste  130 de elevi care au participat activ la întâlnirile Cluburilor, aproape 7 tone de deșeuri reciclate, 3580 de puieți plantați și alți 600 îngrijiți, 2.150 m2 de spațiu verde amenajat și 73 de obiecte de mobilier stradal confecționate de elevi,  peste  3.400 de ore de voluntariat pentru comunitate, 58 de evenimente de conștientizare sau târguri pentru promovarea reutilizării resurselor; întâlniri săptămânale şi alte întâlniri cu experţi, autorităţi, vizite de lucru pe teren.

Anul acesta, programul Cluburile ecOprovocarea” a îmbinat latura teoretică, atelierele educaționale non-formale, cu activitățile practice ce au adus beneficii concrete în comunitatea locală. Am dezvoltat pentru membrii cluburilor, împreună cu experți în domeniul educației, ateliere pentru aprofundarea noțiunilor de protecția mediului, integrând în curriculă și tehnici de dezvoltare personală. Totodată, am pus la dispoziția elevilor și profesorilor un regulament de concurs, care i-a impulsionat să ia atitudine și să deruleze activități prin care să participe la rezolvarea problemelor de mediu din comunitate.” a declarat Lucia Cojocaru, Coordonatorul Programului Cluburile ecOprovocarea.Campanie-de-constientizare-Calarasi-

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

"Let`s Do It, Danube!": 2 premii, din competiție, merg la Călărași

lun iun. 13 , 2016
În perioada februarie-iunie, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat cea de-a treia ediție “Let’s Do It, Danube!”, o competiție în premieră dedicată unităților de învățământ din județele dunărene, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, susținut de Kaufland România. Județul Călărași s-a remarcat prin câștigarea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!