Klaus Iohannis: Educaţia nu mă lasă să-i răspund lui Ponta cu aceeaşi monedă

Print Friendly, PDF & Email

Klaus Iohannis articolÎnainte de începerea campaniei electorale, vă făceam o mărturisire pe blogul meu personal, http://www.iohannispresedinte.ro/ro/blog. Vă spuneam că una dintre cele mai frumoase bucurii din viața mea a fost atunci când am aflat că pentru susţinerea candidaturii mele s-a strâns cel mai mare număr de semnături din istoria noastră recentă 2.214.000.  Vă mulţumesc pentru acest lucru care mă onorează şi totodată îmi dă speranţa că după 16 noiembrie  vom fi peste 20 de milioane de români ce ne vom implica în realizarea proiectului „ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT”.

Ştiu că ne place când vedem în afara țării lucruri bine făcute, însă din păcate  ne-am pierdut speranța că ele pot fi făcute  și în România.  Respectăm cu strictețe legile altor țări, dar le încălcăm pe ale noastre imediat ce ne reîntoarcem în țară, pentru că ne-am obișnuit ca la noi să fie „altfel”. Acest mit al excepționalității – folositor  atunci când vorbim de valori istorice, culturale sau de patrimoniu, devine  extrem de dăunător atunci când ne referim la lucruri obişnuite, precum respectarea legii – trebuie înlocuit cu practica lucrului bine și corect făcut.

Alegerile prezidențiale din 2014 au loc la un sfert de secol după căderea comunismului în România. Acest lucru ne obligă nu doar la o analiză asupra celor 25 de ani scurși de la Revoluție, ci și la un demers care înseamnă desprinderea de trecut. Tot ceea ce s-a petrecut în această perioadă este deja istorie, o istorie din care avem datoria de a învăța şi de a trage concluziile. În 2014, avem şansa  de a privi înainte și, îmbogățiți de experiența trecutului, de a răspunde la întrebările: “Ce vrem să construim pentru viitor?”, „Cum vrem să arate România următorilor 10 ani?”, „Cum vrem să funcționeze instituția prezidențială?” și, mai ales, „Cum putem răspunde mai bine nevoilor cetățeanului?”.

Mi se spune că am un mare dezavantaj în faţa domnului Victor Ponta, că nu îi dau replica pe măsura agresivităţii pe care o are domnia sa faţă de mine. Educaţia şi felul meu de a fi nu mă lasă să-i răspund cu aceeaşi monedă atacurilor şi campaniilor mincinoase pe care le-a pornit împotriva mea. Poate greşesc, aşa cum spun unii, dar eu chiar cred că o campanie electorală trebuie să fie purtată civilizat, pe argumente şi teme reale. Dacă este o greşeală să nu vrei să-ţi calomniezi adversarul sau să-l agresezi pe teme de notorietate vulnerabile pentru el, atunci da, îmi asum asta ca un dezavantaj.

Aș vrea să vă rog ceva: să nu îi huliţi pe adversarii noștri. În schimb, să le spuneți, cu calm și decență, că există și oameni altfel în această lume, că noi vom învinge indiferent câte piedici ne vor pune, oricâte pietre vor arunca asupra noastră.

 

Please enter banners and links.

Next Post

O fetiță de 7 ani a fost accidentată, aproape de școală, în Dor-Mărunt

mie oct. 15 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Un echipaj SMURD, din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară a fost solicitat, marți, 14 octombrie, să acţioneze pe DN3A, în comuna Dor Mărunt, pentru pentru acordarea primului ajutor unui minor Ioana I., în vârstă de 7 ani, victimă a unui accident rutier. La sosirea echipajului […]