Iubitorii de ciclism sunt aşteptaţi la Cursa Dunării Călărăşene

Print Friendly, PDF & Email

afis SMART În perioada 27-28 septembrie 2014, călărăşenii sunt invitaţi să  petreacă un weekend pe doua roti, cu doua zile de competitie intr-o zona superba din Romania, în judeţul Călăraşi, la Cursa Dunării Călăraşene. Evenimentul face parte din proiectul „Promovarea patrimoniului natural in zona Dunării Călărasene prin ecoturism”. Proiectuleste finanţat prin POP 2007-2013, beneficiarul acestuia fiind Unitatea Administrativ Teritorială – Judeţul Călăraşi.

Cursa Dunării Călăraşene este un concurs ciclist de masa, dedicat amatorilor, la cele mai înalte standarde de organizare şi implementare, conform regulilor Federatiei Romane de Ciclism (FRC) şi a Uniunii Cicliste Internationale (UCI). Timp de trei zile, judetul Calarasi va deveni  un spatiu de curse pe biciclete  unde vor putea fi întîlnite locuri spectaculoase pe cursul Dunarii calarasene, ce urmeaza a fi amenajate in patru trasee cicloturistice si intr-un traseu de pescuit, accesibile oricarui pasionat (fost, prezent sau viitor) de mersul pe bicicleta.

Ziua de vineri, 26 septembrie, este dedicata preluării kiturilor de concurs şi şedintei tehnice, dar si unei ture de recunoaştere. Sâmbătă va avea loc proba de MTB, pe un traseu de aproximativ 56 km, cu start festiv din centrul oraşului Calarasi şi finish, în acelaşi loc. A doua zi, duminica,  va avea loc intrecerea pe sosea care se va întinde pe o distanţa de peste 100 km. Participanţii pot alege unul din cele două trasee (MTB & sosea) sau se pot înscrie la ambele competitii, în functie de nivelul de pregătire fizică.

Înscrierea la concurs este gratuită, locurile sunt limitate. Se poate înscrie orice persoana cu vârsta minima de 14 ani. Exista 90 de locuri la concursul de sosea si 180 de locuri la MTB. Înscrierile se fac pe site-ul smartatletic.ro, sectiunea CursaDunarii. La finish, toti participantii sunt asteptati cu medalii si cate o portie de peste, iar cei mai buni vor fi premiaţi. Fondul de premiere este de aproximativ 10.000 de lei si reprezinta cupe, diplome, produse si/sau echipamente sportive.

Pentru ultimele noutati legate de aceasta competitie, accesati site-ul http://smartatletic.ro/cursadunarii si pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/CursaDunariiCalarasene

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Invitație la echilibru, de Ziua Păcii Mondiale

lun sept. 22 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱„Duminică, 21 septembrie ac., a fost Ziua Internațională a Păcii, care, din păcate, nu este foarte cunoscută în România. La propunerea Organizației Națiunilor Unite, în această zi se așteaptă ca în zonele de conflict să se înceteze focul armat timp de 24 de ore, să […]