ISU Călărași/ 41 de autovehicule deszăpezite, 126 persoane salvate de către forțele de intervenție

Print Friendly, PDF & Email

      Pompierii călărășeni, alături de efective ale M.A.I. și drumarii din județul Călărași, duc la bun sfârșit, misiune după misiune.

 Un scurt bilanț: 41 de autovehicule deszăpezite; 126 persoane salvate de către forțele de intervenție; 5 gravide și 6 persoane cu diferite afecțiuni medicale au ajuns în siguranță la spitale.  

 Situația actuală: ninge viscolit, vizibilitate redusă, temperaturi scăzute.

Autostrada Soarelui – A 2,  toate drumurile naționale și drumurile județene sunt închise la acest moment,  cursurile sunt suspendate în zilele de 27 și 28 februarie, nu sunt localități în județ care să întâmpine probleme, din punct de vedere al furnizării energiei electrice sau a alimentări cu apă potabile 

 În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 ore, pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari, în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene, reușesc să ducă la bun sfârșit, misiune după misiune.

Până la momentul de față, pompierii militari călărășeni au intervenit eficient, în cooperare cu reprezentanții Secției Drumurilor Naționale și ai Secției Drumuri Județene, ajungând la toate solicitările, fie că au fost solicitați la intervenții de tip SMURD, incendii sau misiuni de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă.

Pompierii militari călărășeni au acționat pe cod portocaliu la aproape 60 de misiuni, în condiții greu de închipuit, parcurgând tronsoane de drum cu suluri de zăpadă mare și un viscol năprasnic.

La rândul lor, paramedicii SMURD, așa cum ne-au obișnuit, și de această dată, au sfidat vicisitudinile naturii și au ajuns în timp util la toate solicitările, la femei gravide, la persoane cu diferite afecțiuni medicale, care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești.

Au fost degajate din zăpadă 41 de autovehicule,  fiind salvate în total  126 de persoane.

La acest moment, în județul Călărași, ninge abundent și viscolul nu dă semne că s-ar domoli. Utilajele de deszăpezire lucrează la foc continuu, iar pompierii militari, din cele șapte subunități al Inspectoratului pentru situații de Urgență, sunt pregătiți să intervină la orice situație de urgență, la care sunt solicitați.

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

I.P.J. Călărași/ Situația traficului rutier, pe raza județului Călărași

mar feb. 27 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Circulația rutieră este deschisă, cu restricție de 7,5 tone, pe următoarele drumuri: DN 21 – Călărași – Drajna DN 3B – Călărași – Fetești Începând cu ora 16:30, se deschid următoarele tronsoane de drum: * DN 3 Chiciu – Canton; * DN 3 Ștefănești – […]