Inspecția Muncii a efectuat 2.865 de controale la 1.245 de angajatori, într-o săptămână

La nivel național, Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 06-10 februarie 2017, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 209.133 de euro, adică 941.100 de lei. Au fost depistate 165 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 585.500 de lei din care 370.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost efectuate 1.610 controale.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 355.600 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 83 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 1.255 de controale în domeniu.

”Reamintim angajatorilor că măsurile minimale pe care acestia sunt obligati să le ia pentru protectia lucrătorilor care desfăsoară activităţi în aer liber, mai ales când temperaturile scad sub -5 grade, sunt: distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5–1 litru/persoană/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător, asigurarea echipamentului individual de protecţie.”- Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

In saptamana 06-10 februarie 2017, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert, confectii, agricultura, transporturi, alte domenii de activitate.

Rezultatul controalelor:

inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relatii de muncă –  au verificat un număr de 30 de angajatori, din care 3 au fost sanctionati si au fost dispuse 47 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate si sanatate in munca – au efectuat 27 controale, 27 angajatori au fost sanctionati si s-au aplicat 46 avertismente. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat 46 de masuri cu termene precise de rezolvare, informează inspectorul-șef , Dumitru Nicolae.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Doi traficanţi de droguri, surprinşi în flagrant de poliţişti, au fost arestaţi preventiv

joi feb. 16 , 2017
Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, cercetează doi bărbaţi, din Olteniţa, bănuiţi de trafic de droguri de risc și introducerea de droguri de risc în ţară. Activitățile au fost realizate cu sprijinul Poliţiei Municipiului Olteniţa. Aceştia au fost surprinşi în flagrant delict, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!