Început de campanie electorală PDL: Theodor Stolojan atacă dur Guvernul Ponta

Print Friendly, PDF & Email

pdl cl.Miercuri, 30 aprilie, s-au aflat în judeţul Călăraşi membri marcanţi ai Partidului Democrat Liberal, pentru a da un semnal de forţă în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Vasile Blaga, preşedintele PDL, deputatul Vasile Iliuţă, candidaţii europarlamentari, Theodor Stolojan, Marin Jean Marinescu, Traian Ungureanu, precum şi Gheorghe Ştefan-Vicepreşedintele PDL, Preşedintele Comisiei de a agricultură a PDL, s-au aflat în mijlocul alegătorilor călărăşeni pentru a promova platforma electorală care îşi propune propulsarea PDL-ului în Parlamentul European. În după-amiaza aceleiaşi zile, democrat liberalii au susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia au prezentat principalele obiective ale Platformei electorale a PDL.
Theodor Stolojan, cel care deschide lista PDL a candidaţilor europarlamentari, a prezentat succint câteva din aceste obiective, criticând, în acelaşi timp, eşecurile Guvernului Ponta.
„Partidul Democrat Liberal are o platformă electorală foarte solidă, în care se arată clar ceea ce dorim să facem în următoarea perioadă 2014-2020, în Parlamentul European. N-am observat la alte partide un asemenea document consistent. PNL-ul are o fiţuică, iar la PSD, n-am văzut nimic. Cine va vedea platforma noastră electorală va observa că avem răspunsuri la probleme foarte importane cu privire la interesele românilor şi ale Romîniei, ca stat membru al U.E. .
Dacă m-aş referi la problemele judeţului Călăraşi, m-aş rezuma strict la soluţiile incluse în platforma noastră electorală şi mă refer la necesitatea reînnoirii industriale a ţării. Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat în judeţul Călăraşi cu marile obiective industriale. O altă problemă este cea a rromilor, dar şi a Strategiei Dunării. Nu putem să omitem faptul că judeţul Călăraşi este un judeţ preponderent agrar şi, din această perspectivă, ministrul de resort din actualul Guvern ar fi trebuit să vină în întâmpinarea fermierilor care fac o agricultură reală pentru a le explica cum vor putea fi cheltuiţi cei 20 de miliarde de euro, fonduri alocate de către U.E. pentru agricultura românească, în următorul exerciţiu financiar. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ar trebui să discute cu fermierii care sunt opţiunile pe care România le are în cadrul Politicii Agricole Comune. De ce, domnul Daniel Constantin se gândeşte să aloce tinerilor fermieri, numai 50.000 de euro, bani gratis, din fonduri europene, daţi pentru începerea unei activităţi agricole, când legislaţia europeană ne permite să dăm până la 70.000 de euro? La acest gen de întrebări ar trebui să răspundă ministrul Daniel Constantin, în faţa agricultorilor din ţara noastră. Dar n-a făcut-o. Noi aflăm de la televizor câte ceva despre subvenţiile care vor fi date pentru agricultură şi nimic altceva despre opţiunile pe care le are România în vederea atragerii fondurilor europene, ce pot asigura dezvoltarea reală a mediul rural şi a agriculturii româneşti. O altă problemă cu care se confruntă judeţul Călaraşi, ca de altfel toate judeţele din ţară, este lipsa locurilor de muncă. Încă din septembrie anul trecut, Uniunea Europenă a pus la dispoziţia ţării noastre 107 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor menite să asigure crearea locurilor de muncă, iar Guvernul Ponta ar fi trebuit să pună 107 milioane de euro, partea de cofinanţare a acestor proiecte. Însă Guvernul nu a făcut nimic în acest sens. Noi, PDL-ul, venim cu soluţii concrete pentru creşterea locurilor de muncă. De aceea, oamenii trebuie să aibă încredere în candidaţii PDL care le vor reprezenta, cu certitudine, interesele în Parlamentul European. Sperăm să obţinem numărul maxim de europarlamentari şi cel mai mare număr de voturi pe partea dreaptă, la alegerile din 25 mai!”, a precizat candidatul europarlamentar Theodor Stolojan.
Democrat liberalii şi-au exprimat convingerea că vor obţine un scor care să le permită trimiterea în P.E. a şapte sau opt europarlamentari.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

„USL trăieşte”- tema de campanie a PSD-ului, „Este o mare măgărie!”, spune Filipescu

joi mai 1 , 2014
PSD-ul promovează, în actuala campanie electorală, obiectivele Programului de Guvernare a USL, chiar dacă alianţa cu PNL-ul nu mai există. Promovând sloganul „USL-trăieşte”, deputata europarlamentar Viorica Dăncilă, candidată pe listele PSD pentru Parlamentul European, prezentă la Călăraşi, luni 29 aprilie, a explicat presei locale, de ce formaţiunea sa promovează, în […]