Începe cea de-a VIII-a ediție a programului educațional EcOprovocarea

Asociația ViitorPlus, cu susținerea TenarisSilcotub, anunță începerea celei de-a VIII-a ediții a programului de educație non-formală și extrașcolară ecOprovocarea, care încurajează leadership-ul și protejarea naturii în rândul tinerilor. Programul continuă și în anul școlar 2017-2018 în 6 licee din Călărași și Zalău.

Colegiul Economic, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Barbu Știrbei″ din Călărași, Colegiul Naţional Silvania, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” și Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai″ din Zalău s-au înscris anul acesta în Cluburile ecOprovocarea. Profesori voluntari, pasionați de protejarea naturii, vor continua predarea atelierelor non-formale, special create de experți în educație. Scopul este de a crește gradul de conștientizare al liceniilor privind problemele actuale de mediu și care sunt soluțiile pentru un mediu mai curat. De asemenea, ei vor continua activitățile practice pentru mediu: reciclarea deșeurilor, plantarea de arbori, îngrijirea spațiilor verzi, promovarea reutilizării. Membrii Cluburilor cu cele mai bune rezultate pentru mediu vor fi premiați cu participarea în Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea – o tabără educațională și distractivă. Puteți vedea ce spun profesorii și elevii care au participat la edițiile anterioare ale programului în acest clip.

               „Anul acesta îmi propun să implic cât mai mulți adolescenți în târgurile tematice de resurse, pentru a le arăta câte lucruri minunate putem face din obiecte vechi și cum putem împleti valorificarea reciclabilelor cu distracția.″ – Maria, elevă la Liceul Teoretic „M. Eminescuˮ Călărași.

„Am așteptat cu nerăbdare ediția a 8-a a acestui proiect. Experiența acumulată până acum ne-a maturizat, ne-a motivat și ne-a pregătit să facem față unor noi provocări. Pentru că ne-am luat în serios misiunea de a promova spiritul ecologic în rândul elevilor liceului nostru, suntem mândri și pornim la drum în această ediție cu un număr de 3 ori mai mare de voluntari decât în anul precedent. Ne simțim puternici și dorim să oferim altora un exemplu demn de urmat. Speranțele că vom reuși să ne atingem obiectivele sunt la cel mai înalt nivel! Abia așteptăm să trăim bucuria adusă de rezultatele eforturilor noastre! – Prof.Ionuţ Cozma, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazulˮ Zalău.

Câteva din rezultatele celor 7 ediții anterioare:  peste 25.000 de elevi și profesori beneficiari; 330.000 kilograme de deșeuri reciclate din 16 tipuri diferite de deșeuri; 83.000 de puieți plantați; 3.300 de saci cu deșeuri colectați din natură; 77.000 de ore de voluntariat pentru mediu și comunitatea locală; 27 de unități de învățământ s-au implicat din Călărași, Sălaj și Sibiu; 5 propuneri legislative documentate propuse de elevi autoritaților locale, din care trei s-au transformat în hotărâri de Consiliu Local.

Cluburile ecOprovocarea este una dintre componentele Programului ecOprovocarea, alături de: Concursul Național ecOprovocarea; Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea; Resurse pentru Profesori – materiale educaționale gratuite.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Locuri de muncă sezoniere în agricultură, în Portugalia

lun nov. 6 , 2017
Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 300 locuri de muncă sezoniere în agricultură la culesul zmeurei, la ambalare şi etichetare în Potugalia. Cele trei firme portugheze Tavira, Hubel Agricola şi Agrivabe dispun de contracte de muncă pe perioadă determinată de 2-3 […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!