În acest week-end prelungit, efective mărite de polițiști patruleaza pe străzile Călărașiului

Print Friendly, PDF & Email

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a dispus ca 9.800 să fie în stradă, în acest week-end prelungit.

La nivelul judeţului Călăraşi, în perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie peste 60 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum și de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la combaterea criminalităţii organizate.

Cei peste 60 de poliţişti vor acţiona cu 30 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 32 patrule de siguranţă publică, dintre care 15 pedestre şi 17 auto.

În aceste zile, 60 de poliţişti vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice şi ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 30 de poliţişti rutieri vor acţiona pe tronsoanele drumurilor judeţene, naţionale şi autostrăzi, utilizând în medie, zilnic, 7 aparate radar.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor acţiona pe trenurile de călători, în staţiile  şi triaje de cale ferată,  preum şi în porturile Călăraşi şi Olteniţa.

 Poliția Română vă recomandă:

Dacă plecaţi de acasă:

Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi. Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conținut să îi informeze pe străini că ați plecat în concediu. Atenție: și postările de pe internet, locația sau fotografiile din vacanță, vă trădează.

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Dacă vă petreceţi timpul liber în străinătate:

Interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective și procurați-vă adresele și telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele respective – informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro.

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Patru zile de sărbătoare la Călăraşi: Festivalul Internaţional ,,Hora Mare”, la cea de a XXIV-a ediţie

Dum aug. 14 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Întreaga comunitatea călărăşeană este, în aceste zile, în plină sărbătoare. Timp de patru zile are loc la Călăraşi Festivalul Internaţional ,, Hora Mare”, aflat la cea de a XXIV-a ediţie, fiind  organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean.  Manifestările acestui eveniment, de mare […]