În 2016, vor fi modernizate toate străzile din comuna Borcea

Drumuri asfaltate in PietroiuPrimăria Borcea are trei proiecte în derulare, pentru care s-a primit, în parte, și finanțare. A fost executat 50% din proiectul depus pe PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) și urmează ca prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală) să fie continuate lucrările de infrastructură.

Aniel NedelcuPrimarul Aniel Nedelcu ne-a vorbit despre proiectele pe care le are în derulare, dar și ce își propună să facă, până la finalul mandatului:

“Vrem să continuăm cu proiectele de modernizare străzi, pe Programul Național de Dezvoltare Rurală, prin realizarea de șanțuri betonate și dalate, asfaltare de străzi și trotuare. Am făcut, din bani de la bugetul local, 10 cabine pentru stațiile de autobuz, pentru ca să se poată adăposti oamenii și, tot din fonduri proprii, continuăm modernizarea străzilor.

Drumuri asfaltate si santuri facute.jpg sAm realizat, până acum, peste 10 km de asfalt și urmează să facem, în această săptămână, 7 km de șanțuri betonate.

Mai avem 9 km de pietruit străzi în comună, încă sunt străzi greu accesibile și, sper ca, până la finalul mandatului, să le fac practicabile. Săptămâna viitoare vor veni 3 barje de piatră, adică vreo 20.000 de tone.

Totodată, am modernizat școlile, am refăcut gardul la școala de la Pietroiu, 9 clase le-am dotat cu bănci, am izolat termic ambele școli, am reparat acoperișul, dar am modernizat și toaletele.

Terenul cu gazon sinteticAm finalizat terenul cu gazon sintetic, prevăzut cu nocturnă, care le este util atât locuitorilor, cât și celor din celelalte comune, dar chiar și celor care vin din orașul Fetești, la noi. Pentru copii, terenul este pus la dispoziție gratuit, iar pentru cei care îl folosesc, după ora 19.00, se plătește o sumă modică, deoarece este vorba de consumul de curent pentru nocturnă.

Cetățenii sunt mulțumiți de prețul plătit la apă – 2,4 lei, fără TVA

Așa cum ne așteptam, oamenii au înțeles și își plătesc facturile la apă, procentul de încasare fiind de peste 80%. Este un serviciu care funcționează pe sistem de autofinanțare, unde lucrează 8 oameni. Le mulțumesc cetățenilor pentru că au înțeles cât de important este să avem acest serviciu în comuna noastră, dar care necesită să fie susținut de către ei. La RAJA Constanța, cei de care aparțineam înainte, prețul este de 6 lei/mcub, iar la noi, prețul este, acum, la jumătate, iar banii rămân în comună.

La Pietroiu, se forează un puț la 200 m adâncime

Avem o colaborare cu Institutul Național de Statistică, privind protecția apelor și pădurilor, iar în cadrul acestui parteneriat, aceștia, în satul Pietroiu, vor fora un puț la o adâncime de 200 de m, la 30 de metri lângă Dunăre, pentru a face cercetări dacă apa este potabilă la această adâncime. Puțurile pe care le avem noi au o adâncime de, maxim, 80 de metri.

Se fac dosarele pentru ajutoarele de încălzire

Suntem în plin proces de depunere a dosarelor pentru încălzire, sunt peste 1000 de dosare, anual, pe care Primăria comunei Borcea le primește. Le transmit cetățenilor să dea dovadă de răbdare, pentru că nu avem decât 6 oameni care se ocupă de dosare, membri în comisie. Pentru că sunt adeverințe ce trebuie aduse de la Finanțe, de către solicitanți, ca să le fie mai ușor și să nu mai cheltuie bani pe drum, am desemnat un funcționar al Primăriei care merge, o dată pe săptămână, să ia aceste adeverințe. În ajutorul lor vine și faptul că, din acest an, s-au scos timbrele fiscale și, astfel, s-a simplificat procedura.

Se lucreaza pentru modernizarea Caminului CulturalIntrarea din fața Căminului Cultural din Pietroiu este în plin proces de amenjare

O altă lucrare vizează spațiul existent din fața Căminului Cultural, sat Pietroiu, care este modernizat cu piatră decorativă, pentru amenajarea peisagistică a acestui loc. Undeva, în lateral, va fi amenajat și un mic spațiu de joacă pentru copii. Am dorit să înfrumusețăm și acest loc, care este ca o carte de vizită pentru noi, fiind amplasat chiar pe marginea drumului național, care traversează comuna noastră.

Ajutoare de la o fundatie din Germania.jpg2O fundație caritabilă din Germania a adus ajutoare

În această săptămână, o fundație caritabilă din Germania a venit cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sezonul rece, ca să le distribuim celor nevoiași. Sunt și jucării pentru copii, dar și alte lucruri necesare într-o gospodărie. Le vom împărți persoanelor care sunt cazuri sociale și pe care le avem în evidențele noastre.

 Locuitorilor le transmit să aibă încredere în autoritatea locală”

Să nu creadă nimeni că trecem printr-o perioadă foarte bună, din punct de vedere financiar, pentru că asta este situația economică a țării, dar din puținele resurse pe care le avem, din bugetul local, dar și cu sprijinul Guvernului și al fondurilor europene, sperăm să aducem un plus de calitate vieții, pentru ca locuitorii comunei Borcea să aibă un trai mai bun! Sper să aibă încredere în autoritatea locală, care a răspuns prompt, la fiecare solicitare sosită din partea cetățeanului. Să dea Dumnezeu să avem realizări frumoase și pe viitor, ca să finalizăm tot ceea ce am început, cu succes!”, a spus primarul Aniel Nedelcu.

Locuitorii comunei Borcea și-au exprimat mulțumirea față de ceea ce a reușit conducerea Primăriei, să realizeze până în acest moment.

Iată ce ne-au declarat aceștia:

Ion Stroe sIon Stroe:Sperăm ca, în 2016, să continuăm cu același primar”

Pot să vă spun că s-a asfaltat, s-a pietruit, oamenii sunt ajutați, apa o avem în comună!

Avem o comună bogată, cu oameni înțelegători, iar primarul Aniel Nedelcu a făcut foarte multe lucruri și sperăm ca, în 2016, să continuăm cu același primar!

Cazacu Ionel:  „Nici Salvarea nu intra pe strada noastră!”Ionel Cazacu

Stau pe strada Crucea de Leac și acum ne-a fost asfaltată și nouă strada, de noua conducere a Primăriei. Până să se facă strada, se mergea foarte greu. Nici Salvarea nu intra pe strada noastră și fără cizme de cauziuc, nu puteam merge. Primarului nostru îi spunem să facă ce și-a propus, că ne-a dovedit că știe ce trebuie făcut în comună!


Adrian IordanAdrian Iordan:
Nu poate să facă un singur om, ce nu fac alții pentru ei!”

Sunt medic veterinar și merg prin toate gospodările. Vă spun că nu poate să facă un singur om, ce nu fac alții pentru ei! Primarul a construit, dar dacă noi nu întreținem, nu rezistă în timp. S-au asfaltat drumuri, s-au pietruit, s-au făcut investiții, dar și noi trebuie să păstrăm ce s-a făcut bine în comună. Acesta este mesajul pe care vreau să-l transmit concetățenilor mei!

Georgeta Dima:Suntem mulțumiți de șoseaua asfaltată!”Georgeta Dima

Suntem mulțumiți de șoseaua asfaltată, pe strada unde locuim. Dar vrem să fie făcute și șanțurile, deoarece apa ne intră în gospodării, atunci când plouă mai tare. Dar înțelegem că nu e încheiat proiectul și, până atunci, domnul primar mi-a promis că ne va ajuta să ne facem un mic șanț, pentru ca apa să nu ne mai facă probleme.

Mitrea NicuNicu Mitrea: „Nu îndrăzneam noaptea să ieșim pe aceste drumuri!”

Ne bucurăm că și strada Costache Gheorghe, din satul Pietroiu, s-a asfaltat. Ne dăm seama că a însemnat un efort pentru Primărie, pentru că am văzut cum s-a lucrat și urmează să se termine lucrarea, cu șanțurile. Bunăoară, străzile care au fost pietruite nu puteau fi folosite, înainte, și trebuia să las mașina la stradă. Nu mai zic că noaptea nu îndrăzneam să ieșim pe aceste drumuri, care nu au mai fost făcute de mai bine de 20 de ani.

Alexandrina Ilie: „Aveam o stradă ca o râpă!”Alexandrina Ilie

Aici am copilărit și pot să vă spun că lucrurile s-au schimbat în bine. Aveam o stradă ca o râpă, iar acum mergem în papuci! La apă plăteam foarte mult, iar acum suntem foarte mulțumiți că o avem la jumătate de preț. Erau drumuri pe care nu se mai circula de 40 de ani și au fost refăcute! S-a făcut și un părculeț pentru copii și suntem mulțumiți de tot!

Lucia MitreaLucia Mitrea: „Nu puteam să merg nici măcar până la vecini!”

Am un handicap, mă deplasez foarte greu și nu puteam să merg nici măcar până la vecini, fără să risc să cad. Iar acum mă deplasez, cu ajutorul bastonului, foarte bine, pe această stradă asfaltată. Sperăm ca, pe viitor, tot domnul Aniel Nedelcu să ne fie alături!

Gigi Solomon: „Tot ce ne-a promis, primarul a facut!”Gigi Solomon

Tot ceea ce a promis că o să facă în acest mandat, domnul primar a făcut! Noi, locuitorii din satul Pietroiu, suntem mulțumiți pentru că a asfaltat drumurile, drumul până la cimitir era plin de mărăcini, până să se asfalteze, apa s-a întors în comună și o plătim la jumătate de preț. Ne place că va fi schimbată și intrarea din fața Căminului Cultural  și avem încredere că vor continua proiectele pentru înfrumusețrea comunei noastre!


Drum asfaltat in BorceaDrumuri asfaltate in PietroiuDrumuri asfaltate si santuri facute.jpg sTerenul cu gazon sinteticTeren fotbalDrumuri asfaltate si santuri facute.jpg sSanturi dalateajutoareAjutoare de la o fundatie din Germania.jpg2Se lucreaza pentru modernizarea Caminului CulturalAici se va construi un parculet
Please enter banners and links.

Next Post

Proiectul „Împreună în timp real”, un succes transfrontalier

sâm oct. 24 , 2015
În urmă cu un an și jumătate, a fost lansat proiectul “Împreună în timp real”, implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, cu partenerii: Asociaţia “Societatea “Idein”, Camera de Comerţ şi Industrie Vratsa, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare –  ARoTT – Craiova, Camera de Comerţ, Industrie  si […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!