Împreună facem bine

Vineri, 13 decembrie ac., deputata Raluca Surdu a organizat la biroul său parlamentar din Olteniţa acţiunea “Împreună facem bine – Pom de Crăciun pentru copiii olteniţeni”. Ca prin minune, Moş Crăciun a fost prezent şi i-a întâmpinat pe cei 200 de copii din clasele 1-8 ale şcolilor generale olteniţene şi chirnogene. Vestea s-a împrăştiat repede şi în aproximativ o oră numărul de copii care s-au prezentat în faţa Moşului s-a dublat.

“Ne aşteptam la o astfel de reacţie. De aceea am şi fost pregătiţi, astfel încât Moşul să-i întâmpine pe toţi cei care au venit să-l vadă. Pentru mine personal, a fost un moment însemnat de bucurie, sentiment unic pe care îl trăieşti atunci când vezi că prin ceea ce ţi-ai propus să faci oferi bucurie unor copii valoroşi, buni şi foarte buni la învăţătură, dar care depun eforturi constante de a depăşi riscurile asociate unor situaţii financiare dificile pe care ei şi familiile lor trebuie să le înfrunte zi de zi. Riscul major pe care dorim să-l limităm cât mai mult este cel al abandonului şcolar”, a declarat deputata Surdu.

Tot o formă de abandon este şi prezenţa formală a copiilor la şcoală, fără a depune vreun efort de a lua cât se poate din această experienţă definitorie pentru personalitatea şi destinul oricărei persoane. Pentru lupta cu această formă perfidă de virusare a viitrorului celor care acum sunt copii, efortul este concentrat şi împărţit deopotrivă între dascălii care trebuie să le insufle copiilor plăcerea de a veni la şcoală, familiile care să-şi aducă minimul de contribuţie pentru stimularea curiozităţii copiilor, unele exemple de success din comunitate, alţi membri ai comunităţii, oameni de bine care doresc să-şi ofere sprijinul, în orice direcţie şi oricât de mic. În formarea şi dezvoltarea unui copil care are resurse limitate de a continua, de a merge mai departe, totul contează: un gând împărtăşit, o vorbă bună, un corn, o hăinuţă, o foaie sau un creion… Suntem în prag de sărbători, perioadă a anului care are menirea de a ne face mai buni, mai deschişi, mai generoşi, nu doar cu membrii familiei noastre, ci şi cu membrii alături de care trăim în comunitatea noastră. Pentru că, împreună, putem face bine.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Gafă de proporții la Conferinţa teritorială de alegeri a PNL Călăraşi

sâm dec. 14 , 2013
Sâmbătă, 14 decembrie, la sala Polivalentă din Călăraşi, a avut loc Conferinţa teritorială de alegeri a PNL Călăraşi. Cu acest prilej, a fost ales liderul filialei judeţene, precum şi noua componenţă a Biroului Permanent Judeţean. Într-o atmosferă grandioasă, demnă de  perioada neuitatelor congrese,  evenimentul a reunit peste 2.200 de membrii […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!