I.S.U. „Barbu Ştirbei”/ Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Print Friendly, PDF & Email

Un cetăţean din localitatea Perișoru a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 152 de milimetri (muniţie rămasă neexplodată), în timp ce efectua săpături în propria gospodărie

 Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

În data de 03.03.2015, ora 15.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Perișoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri.

Respectivul proiectil exploziv a fost descoperit de către Sorin R., în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului  pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei al județului Călărași au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de calibrul 152  de milimetri, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.

  Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

   De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Candidaţii la şefia Casei de Asigurari de Sănătate Călăraşi au picat examenul

vin mart. 4 , 2016
Casa Naţională de Sănătate(CNAS) a organizat miercuri,  2 martie, examen pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte-director general ai caselor de sănătate judeţene.În urma acestui concurs, niciun candidat din ţară  nu a obţinut punctajul necesar pentru promovare. La nivel naţional, funcţiile de director general ai caselor de sănătate judeţene erau ocupate interimar, […]