I.J.J. Călărași/30 de misiuni de ordine publică executate în ultimele 4 zile

Print Friendly, PDF & Email

20160430_194808În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 29 aprilie – 02 mai a.c., aproximativ 130 de jandarmi au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, la nivelul judeţului Călăraşi.

În această perioadă jandarmii călărăşeni au executat 30 de misiuni de ordine publică, atât independent, cât şi în sistem integrat, pentru preîntâmpinarea apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite şi pentru protecţia persoanelor care au participat la manifestările sportive, cultural-artistice și religioase, dedicate Sărbătorilor Pascale.

În urma misiunilor desfăşurate, jandarmii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor este în cuantum de 2100 lei.

De asemenea, efectivele de jandarmi au constatat 6 infracţiuni, dintre care una în acțiuni proprii și 5 în cooperare cu Poliţia, fiind identificați 8 autori.

……………………………………………………………………………………………………………..

Sâmbătă, 30 aprilie a.c., efectivele de jandarmi care asigurau măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe platoul din fața Consiliului Judeţean Călăraşi, dedicate Sărbătorilor Pascale, au depistat o persoană care consuma băuturi alcoolice.

Bărbatul, identificat ulterior ca fiind Ș.F. în vârstă de 27 de ani, din comuna Modelu, a fost condus la autospeciala Jandarmeriei în vederea aplicării unei sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare, iar la controlul corporal, asupra sa a fost găsit un cuțit cu lama de aproximativ 20 cm.

Pe numele bărbatului, a fost întocmit actul de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase.
COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

,, Lumineaza cerul cu un zâmbet!”

mar mai 3 , 2016
 Învierea  Mîntuitorului Isus Christos  revarsă lumină în sufletele oamenilor. Această lumină divină ne face să fim mai buni şi să fim, mereu, alături de cei aflaţi în nevoie.  Şi ce satisfacţie poate fi mai mare, decât atunci, când reuşeşti să fii aproape de cei aflaţi în nevoie şi să le […]