Handbalul călărăşean are şanse să intre în Liga 1

Print Friendly, PDF & Email

 

Handbalul calarasean are sanse sa intre in Liga 1

Autor: Cătălin Nițu

,,Avem  toate şansele să avem două echipe sportive în Liga Naţională. Dacă echipa de futsal Dunărea Călăraşi  a promovat în  Liga 1, probabil că, în curând, va fi  în aceeaşi poziţie şi echipa de handbal CSM Călăraşi. CSU Suceava, cea cu care CSM Călăraşi a jucat, recent, un meci de baraj, probabil că se va retrage din Liga Naţională, iar echipa noastră îi va lua locul”, a spus optimist Răducu Filipescu. Promovarea a celor două echipe călărăşene în prima divizie este de bun augur dar, performanţa sportivă se susţine cu fonduri consistente  de bani.  Şi cum banii publici nu sunt suficienţi pentru susţinerea sportului călărăşean, Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean caută sponsori  importanţi pentru finanţarea celor două echipe sportive.

,,Am făcut un singur calcul şi am ajuns la concluzia că, este nevoie de 700.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă cam 30 miliarde de lei vechi pentru susţinerea echipei de handbal şi cea de futsal în  Liga Naţională.  Atât Consiliul Judeeţan cât şi primăria Călăraşi nu poate acoperi decât jumatate din suma necesară, 10-15 miliarde de lei vechi. Sunt necesari mulţi bani, pentru salariile jucătorilor,  pentru echipamente,  dar şi pentru transport. Am găsit deja un sponsor important, cunoscutul om de afaceri Jean Valvis, care m-a asigurat că ne va sprijini cu o sumă importantă de bani. Am găsit sponsori, de asemenea, pentru asigurarea transportului echipei de futsal la  toate competiţiile la care participă. Primarul comunei Curcani, Aurel Gazu mi-a spus că îmi dă un microbuz iar administratorii societăţii Sidertrans mi-au promis că vor asigura combustibilul necesar. Sper că vom găsi şi alţi sponsori pentru cele două echipe. În felul ăsta vom putea mişca ceva în sportul călărăşean iar Sala Polivalentă de Sport  ar putea reintra în circuitul competiţiilor sportive”, a  precizat Răducu Filipescu.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

“Eşti actorul propriei vieţi” – concept-concurs sprijinit de deputata Raluca Surdu

vin aug. 23 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱“Înainte de orice, oamenii activi şi implicaţi constituie resursa cea mai importantă a unei comunităţi”           Deputata Raluca Surdu salută performanţa obţinută de cei 4 elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” – Olteniţa, care, coordonaţi de doamna profesor Liliana Nicoliţă, […]

Te mai poate interesa